Müdür beyin kısık sesi...

“Sonraki günlerde müdür bey ile pek karşılaşmıyorduk ama konuşmalarına dikkat ediyorum...” Yıllar geçse de hatırlıyorum, bir bahar günüydü… Okulların kapanmasına birkaç ay var iken atandığım okulda derslere girdiğimin ikinci haftasıydı.

“Sonraki günlerde müdür bey ile pek karşılaşmıyorduk ama konuşmalarına dikkat ediyorum...”

Yıllar geçse de hatırlıyorum, bir bahar günüydü… Okulların kapanmasına birkaç ay var iken atandığım okulda derslere girdiğimin ikinci haftasıydı. Diğer öğretmenlerin telaşlı konuşmalarına kulak misafiri olunca anladım ki müfettiş gelme zamanıymış. Herkesin gözü kulağı müfettişteydi… Ne zaman gelir, benim dersime gelir mi falan filan…

Hiç heyecanlanmadım. Ben ki o zamanlar on dört yıllık öğretmenim. Kaç defa denetlemeden geçmiş, nice müfettişler tarafından teftiş olmuş her defasında şükürler olsun takdir kazanmışım.

Dolayısıyla yeni okulumda da müfettiş geleceği için içimde öyle bir korku veya heyecan yoktu.

Üçüncü dersin ortasındaydık galiba. Derse kendimi verdiğim bir sırada kapı çalındı. İçeriye müdür bey girdi. Biraz hızlı nefes alıp veriyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 99 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar