M. Necati Ağabey'in bendeki sırrı

“Sizlerden ruhu için bir Fatiha ve İhlas-ı şerif okumanızı istirham ediyorum efendim...” Oğlum Hakan 2003 yılında kısa dönem askerliğini yaptı. Askere uğurlamadan bir gün önceki akşam bizim evde...

“Sizlerden ruhu için bir Fatiha ve İhlas-ı şerif okumanızı istirham ediyorum efendim...”
 
Oğlum Hakan 2003 yılında kısa dönem askerliğini yaptı. Askere uğurlamadan bir gün önceki akşam bizim evde dost ve yakınlarımızla toplanmıştık. Bulunanlar arasında kitaplardaki tarife tam uygun hâl sahibi mübarek bir zat da vardı. O zat bir iki gün önce bize gördüğü rüyada veya başka bir hâlde, Hakan’ın askerde iken vefat ettiğini, cenazeyi bize göndermek için tertip edilen merasimde tabutun önüne hâlen de uygulandığı gibi, resminin konduğunu büyük bir üzüntü ile söylemişti.
Toplananlar içerisinde bu rüyayı benden başka kimse bilmiyordu. Nedendir bilemiyorum herkeste derin bir üzüntü ve sessizlik hâkimdi, sanki herkes ağlamamak için kendisini zor tutuyordu.
İçimizdeki hâl sahibi zat bir ara, çok ince bir işaretle beni odanın dışına davet etti. Çıktığımız yerde bana dedi ki: “Hakan’ın yüzüne baktım rüyada gördüğüm resmin aynısı!”
Baba yüreği… Beni bir titreme bir korku aldı, ne yapacağımı şaşırdım, kimse olmasa hüngür hüngür ağlayacağım fakat ortam sebebiyle ağlayamıyordum.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar