Köyde iğne yaptırmak şansa kalmıştı!

“Bütün köylülerin sağlık konusunda sıkıntılarının olduğunu dilim döndüğünce anlattım...” Gülek’e geldiğim o yıllarda maalesef sağlık ocağı yoktu. 8...

“Bütün köylülerin sağlık konusunda sıkıntılarının olduğunu dilim döndüğünce anlattım...”
 
Gülek’e geldiğim o yıllarda maalesef sağlık ocağı yoktu. 8 km uzaklıktaki Çamalan’a gidiliyordu.
Köyde yalnız bir ebe vardı. O da Belediye Başkanı'nın geliniydi. Maalesef belli bir resmî yeri de yoktu. Müracaat etmek isteyen, Başkan'ın evine gidiyordu. Görevi sadece doğum işiydi. Köyde iğne yaptırmak şansa kalmıştı.
Bir gün rahatsızlandım ve doktor iğne verdi. İlkini orada yaptırdım ama ya gerisi? Her gün Çamalan’a gitmem gerekiyordu. Ertesi gün Çamalan’a köyün dolmuşları ile gittim. Sağlık ocağında ne doktor var ne hemşire. Sağlık memurunu sordum, “kahvede” dediler. Hakikaten kahveye gittiğimde oturmuş aznif oynuyordu. Aznif dominonun delikanlıcasıydı. Gülek’ten iğne yaptırmaya geldiğimi söyleyince gönüllü, gönülsüz; “İğnen var mı?” dedi.
Olmadığını söyledim. “Sağlık ocağında olması gerek” dedim. Onu da bilmediğini söyledi. Sağlık ocağına geldik. Sağı solu aradı, bulamadı. Baktım çöp sepetinden bir şeyler arıyor. Nihayet aradığı şeyi buldu. İğne yapılmış yani kullanılmış bir enjektör. “Bu ne?” dedim. “Bunu kaynatıp senin iğneni yapacağım” dedi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar