Kendi düşen ağlamaz mı?

“Dayımın cevabı gönlümdeki sevgiye engel olabilecek bir sebep oluşturmuyordu işte…” Beni seviyorsa benimle evlenmesi, evlenmek için de ailesine haber vermesini, gelip beni ailemden annemden istemelerini...

“Dayımın cevabı gönlümdeki sevgiye engel olabilecek bir sebep oluşturmuyordu işte…”
 
Beni seviyorsa benimle evlenmesi, evlenmek için de ailesine haber vermesini, gelip beni ailemden annemden istemelerini söyledim... Bıçkın delikanlı önce hık mık etse de kararlı bir kız olduğum için kabul etti… Gerçekten de söylediği gibi ailesiyle birlikte beni istemeye geldiler. Annem niyet okuyucu bir şekilde anında tepkisini gösterdi:
“Asla vermem!” dedi. Bunu söylerken de ağlıyordu annem, sızlanıyordu...
Oğlan tarafı anneme bir şeyler anlatmak istese de anlatamıyordu hâliyle. Annem kendini konuşmaya ve görüşmeye kapatmıştı.
O görüşmeden sonuç alamadan gittiler ama benim gönlümün olduğunu aile zaten biliyordu… Bendeki bu kararlılığı gören annem ailemizin tek erkeği olan dayıma meseleyi anlattı ve bana öğüt vermesi istendi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 96 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 140 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 67 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 90 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar