Her şey o isimle başladı...

“Biz bir canız… Biz bir kanız… Bizi bizden koparmaya çalışanların oyununa gelmeyelim...” Her şey lise öğretmenimin, “rahmetli Necip Fazıl Kısakürek farklı bir şairdir” demesiyle...

“Biz bir canız… Biz bir kanız… Bizi bizden koparmaya çalışanların oyununa gelmeyelim...”
 
Her şey lise öğretmenimin, “rahmetli Necip Fazıl Kısakürek farklı bir şairdir” demesiyle başladı. “Sultân-üş Şuarâ’dır” (Şairler Sultanı) demesiyle başladı.
"Çile" kitabını aldım şairlerin sultanının... En arka sayfasında Abdülhakîm Arvâsî hazretlerinin fotoğrafını gördüm. İçimiz ısıtan Arvâsî kelimesi aklımda kalmıştı o yıllarda. Yıllar sonra üniversitede Seyyid Ahmet Arvâsî Bey'in kitaplarını bu Arvâsî kelimesini görünce aldım. 3 cilt “Türk İslam Ülküsü” serisi. Böylelikle milliyetçi bir kimlik ve karakter kazandım. Fakat camilere gittikçe rükûdan doğrulurken ellerini omuz hizasına kaldıran ve ben sola selam verirken göz göze geldiğimiz cami cemaatine de yüksek muhabbet besledim. Sebebini bilmiyorum ama bana her zaman çok kibar ve asil geldiler.
Bir vesileyle geçen haftalarda Şemdinli, Yüksekova, Başkale, Van, Hizan bölgelerini gezdim. Çocukların şekere hasretliklerini gördüm. Çocukluğum geldi aklıma. Hayvancılığa elverişli yerlerde hayvancılığın kısıtlı olarak yapıldığını görmek yüreğimi sızlattı. Halkın çaresizliğini, “bize yardım edin” feryatlarını okudum gözlerinden. Varlık içinde yokluk çeken bölgeyi müşahede ettim, gözlemledim.
Fakat bu yazımda dikkatimi çeken farklı bir konuya değinmek istiyorum... Yüksekova Havalimanına inince göz hizama gelen bayrağımızı gördüm. Birden bu bayrağı İzmir’de İstanbul’da görmediğim geldi aklıma.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 96 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 140 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 67 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 89 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar