Gelmeyen makale!..

 “Tepkiyle karşılaşırım sanırken böylesine anlayışlı tavır karşısında gerçekten şaşırdım...” Geçen hafta ebedi âleme uğurladığımız Mustafa...

 “Tepkiyle karşılaşırım sanırken böylesine anlayışlı tavır karşısında gerçekten şaşırdım...”
 
Geçen hafta ebedi âleme uğurladığımız Mustafa Necati Özfatura Ağabey o kadar pozitif enerji yayan bir insandı ki herkes beraber çektirdiği fotoğrafı koyup altına duygularını yazdı. Soysal medya böyle yüzlerce, binlerce hatıra ile dolu.
Ben de bizzat yaşadığım ve hâlâ hatırlayınca bir tuhaf olduğum durumu anlatmak istiyorum...
Sene 1986 veya 87… Mesleğe yeni başladığım yıllar… Türkiye gazetesinin yazı işlerinde çalışıyorum. Şimdi editörlük diyorlar o zaman redaktörlüktü bu işin adı. Ben de bu işi öğrenmeye çalışıyorum. Bilgisayar filan yok o zaman… Mustafa Necati Ağabey Dış Politika yazılarını teksir kâğıdına evinde yazıp getiriyor yazı işlerine… Bir yazı 5 teksir kâğıdına tükenmez kalemle yazılı… Yazı işlerindeki arkadaşlardan kim müsaitse o anda, bu yazıyı daktiloya çekiyoruz. Ben de yeni olduğum için çokça yapıyorum bu işi… Birkaç ay geçince aradan meleke kesbediyor âdeta iş.  Üslubunu da benimsediğim için kolayca yapıveriyorum bu işi… Bir gün Mustafa Necati Abinin yazısı, gelmesi gereken, bizi hep alıştırdığı saatte gelmedi. Telefon açtık ulaşamadık. Cep telefonu da yok o zaman… Biraz beklediğimiz hâlde gelmeyince o zamanki Yazı İşleri Müdürüne biraz da şaka olsun diye:
-İstersen ben yazayım Mustafa Necati Abi'nin yazısını, dedim. O da önce “olur mu öyle şey?” filan dediyse de sonra şaka gibi "Yaz da görelim o zaman" deyiverdi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar