Çöl harekâtı araştırmacısı

“Onlar bizim arşivlerde çürümeye terk edilen stratejik bilgilerimizi araştırarak başarıya ulaşıyordu...” Devlet Arşivleri’ne ait İstanbul’daki dünyanın en eski ve büyük Osmanlı...

“Onlar bizim arşivlerde çürümeye terk edilen stratejik bilgilerimizi araştırarak başarıya ulaşıyordu...”
Devlet Arşivleri’ne ait İstanbul’daki dünyanın en eski ve büyük Osmanlı Arşivi’nde çalıştığım yıllarda 1989 senesinde her hâliyle dikkat çekici bir araştırmacı hanımefendi Margaret Wenke gelip arşivimizde araştırmalar yapmaya başlamıştı.
Normalin üzerinde çalışması ile dikkatimi çeken ve arada bir diplomatik seviyeyi aşmadan söz düellosu da yaşadığım bu hanımefendi birkaç gün sonra Mısır’a gideceğini söyleyince hangi hava yoluyla gittiğini merak etmiştim. Cevabı enteresandı:
“Hayır, uçakla gitmiyorum. Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi sırasında gittiği kara yolunu takip ederek, durduğu konaklama menzillerini ziyaret ederek gideceğim!..”
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar