Buz kütlesi kırılınca!..

 “Görünmez kazalar bazen insanın sonu oluyor. Yıllar geçtiği hâlde o anı hiç unutamam...” Doksan üç yaşında bu hatırayı yazıyorum. Otuz yıllık askerlik mesleğimde iki...

 “Görünmez kazalar bazen insanın sonu oluyor. Yıllar geçtiği hâlde o anı hiç unutamam...”
 
Doksan üç yaşında bu hatırayı yazıyorum. Otuz yıllık askerlik mesleğimde iki arkadaşlık unutulmaz demiştim. Birisi av arkadaşlığı, diğeri asker arkadaşlığı... Ayvalıklı Osman ismindeki askerim de kendisini ava götürmemi çok istediğini belirtmişti.
Av fişeğini doldurup, dolduramayacağını sordum. “Babamın fişeklerini hep ben doldururdum” dedi.
“Pazar günü götüreceğim. Yalnız para vereyim, çarşıdan malzemeleri al ve doldur” dedim. Cumartesi günü alıp doldurmuş. Pazar sabahı lojmana geldi. Öğle azığımızı, çayımızı, çaydanlığımızı, yani çay malzemelerimizi, ispirto ocağını, öğle nevalemizi alarak epeyce uzakta olan Aşkale’nin Tuzla'sını da geçerek, ırmağın ikiye bölünüp birleştiği yere geldik... Oraya hemen Eskimoların buzlardan evleri olan igloya benzer bir bekleme yeri yaptık. Boyumuzu aşan bu kar yığınına birkaç da delik koyduk ki gelen ördekleri görelim ve ateş edelim. Getirdiğimiz ufak oturaklara oturduk. İspirto ocağımızı yakıp içini karla doldurduğumuz demliği koyduk. Derken yukarıdan iki ördek kendilerini suyun tatlı akışına vererek önümüze geldiler.
Ben hemen hazır olan tüfeği mazgaldan uzattım nişan alıp tetiği çektim. Bir de ne görelim? Hayvanlar âdeta selam verip gittiler!.. Derken sağdan tek ördek önümüzde arz-ı endam etti. Artık kaçamayacaksın dercesine tam nişan alıp tekrar tetiğe bastım. Hayvan bir bize baktı, bir de gideceği yere yollandı. Hem çayımızı içiyor, hem de gelen ördekleri korkutuyordum.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar