Bu acıya şahit olmak zor

“Günler sonra da olsa, bu acıya şahit olmak zor. Gerçeklerle yüzleşmek insanın içini acıtıyor...” Uludağ’da kaybolan iki dağcıyı aramayla ilgili yaşadıklarımı anlatmaya bugün de devam ediyorum...

“Günler sonra da olsa, bu acıya şahit olmak zor. Gerçeklerle yüzleşmek insanın içini acıtıyor...”
 
Uludağ’da kaybolan iki dağcıyı aramayla ilgili yaşadıklarımı anlatmaya bugün de devam ediyorum...

Derenin devamında görünürde herhangi bir şey yoktu. Şelale inişi yapabilmek için emniyet noktası yoktu. Buradan inmemeye karar verdik. Sol sırta çıkarken bir ayıya ait ayak izleri vardı. İzleri incelediğimizde, ayı aşağıya inmiş ve tekrar çıkmıştı. Burada yatan cansız bedene dokunmamıştı.

Dere içinde sığ bir havuzda yürüyoruz. Derin ve karanlık kaya duvarların içine dökülen yüksek bir şelalenin tiz sesi kulaklarımızda çınlıyor. Önümüzde 90 derecelik yan duvarları ile ürkütücü bir boşluğa bakıyoruz.

Burada dere iki yanı kaya duvar olarak küçük şelalelerle hâlinde devam ediyor. İp inişimizi riskli alanları aşarak bitirdik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar