"Bize mektup var mı?"

 “Hasan Amca'dan kalan güler yüzlü postacı olma âdetini devam ettirmeye çalışıyorum...” Dedem anlatırdı… Mahallemizde yıllardan beri herkesin tanıdığı bir postacı varmış....

 “Hasan Amca'dan kalan güler yüzlü postacı olma âdetini devam ettirmeye çalışıyorum...”
 
Dedem anlatırdı… Mahallemizde yıllardan beri herkesin tanıdığı bir postacı varmış. Kim onu ne zaman görse yüzü gülen bir insanmış. Mahalleli “bize mektup var mı?” diye sorduğunda “var” veya yoksa “nasipse bir dahaki gelişime” diye olumlu cevap verirmiş... Bir gün dedem bu postacıyla konuşmuş. Mesleğini niçin bu kadar sevdiğini sormuş. Postacının da vakti varmış ayaküstü anlatmış sebebini:
“Benim çocukluğumda mahallede benim gibi bir postacımız vardı. Adı Hasan’dı. Hasan Amca'yı mahallemizde sevmeyen çocuk yoktu. Çünkü Hasan Amca’nın çantasında mektuptan başka çeşit çeşit şekerler vardı. Biz çocuklar oyun oynarken postacı Hasan Amca geldiği zaman etrafına üşüşür sorardık hep bir ağızdan:
-Hasan Amca bize mektup var mı?
O da bizlere, çantasından çıkardığı şekerlerden uzatır 'çocuklar bugün size mektup çıkmadı ama şeker çıktı' diyerek her birimize birer şeker verirdi. Biz de zaten şeker almak için gittiğimizden sevinerek yanından uzaklaşırdık. Hasan Amca'nın o hâlini o kadar sevmiş ve benimsemiştim ki 'ben büyüyünce postacı olacağım' derdim... Bütün hedefim Postacı Hasan Amca gibi olabilmekti. Ve bir gün postacı oldum; ama onun gibi olamadım. Niçin? Çünkü içinde yaşadığımız toplum birbirinden kopmuş kendi bireysel hayatına çekilmiş. Eskiden mahalleli birbirinden uzak değildi. Mahalledeki varlıklı insanlar da sadece kendilerini düşünmezdi. Postacı olduğumda kendi kendime sordum: 'Hasan Amca her gün o kadar şekeri nereden buluyormuş böyle?' Buna para mı yetişir?
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 96 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 140 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 67 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 90 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar