Bir doktor böyle mi cevap vermeli?

“Muayene sonunda, bende apandisit olduğunu hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi...”     İlçedekiler başka bir doktor olarak bir operatör doktor olduğunu söylediler. Okulda sınıfta başlayan sancım...

“Muayene sonunda, bende apandisit olduğunu hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi...”
 
 
İlçedekiler başka bir doktor olarak bir operatör doktor olduğunu söylediler. Okulda sınıfta başlayan sancım aralıklarla devam ediyordu. Okulda yalnız kaldığımdan “gece apandisit patlarsa, gariban gider” diyerek özel muayenehanesine gittik. Muayene sonunda, bende apandisit olduğunu hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ben de öğretmen olduğumu söyleyerek hükûmet tabibinin sevk yapması için yardımcı olmasını istediğimde hastalığı iki gün kadar uyuşturan ilaç verdiğini söyleyerek reçete yazdı.
İki gün sonra İlköğretim Müdürlüğünden hükûmet tabibine sevkle gittiğimde gene aynı özel durumumu anlattım. Karşılığında söylediği şu oldu: “Madem başka doktora gidecektin bana niye geldin?”
Beni dinlemeye gerek duymadan muayenehanesinin kapısını yüzüme kapattı.
Hava soğuk, öğretmenler lokaline gittim. Üşüdüğümden sobaya yakın oturdum. Biraz sonra şiddetli sancı başladı. Bu durumu kabul edemiyordum. İlköğretim müdürü, arkadaşları ile kâğıt oyunu oynuyorlardı. Yanına giderek “bizimle ilgilenmiyorsunuz” diyerek yüksek sesle şikâyetimi dile getirdim.
İnsanın canı tehlikeye düşünce, hiçbir şeyi umursamaz oluyormuş. Oradan çıktım Ankara'ya gittim. Resmî izin almadan, pazartesi günü A.Ü. Tıp Fakültesi son sınıfta okuyan arkadaşımı buldum. Onun yardımı ile gereken tahlilleri, böbrek filmini çektirdim. Bu işlemler tam üç gün devam etti. Teşhis koyamadılar. “Olur” da demediler “olmaz” da demediler. Perşembe günü Beypazarı’nda kendimi üçüncü defa hükûmet tabibine sevk ettirdim. Özel muayenehanesinde ne o bir şey sordu, ne ben bir şey söyledim; sessizlikleri oynadık birbirimize karşı. Beni Devlet Hastanesi dâhiliyeye sevk etti. “Bu işi hallettim” diye sevindim. Dâhiliye doktoru muayenemi yaptı ve “senin böbreklerinde kum var” diyerek reçete yazdı.
“Ben Ankara'dan geliyorum şu böbrek filmlerim. Böbreklerim temiz” dediğimde “Sen ameliyat olmaya o kadar meraklı mısın?” diye sordu. “Sağlığıma kavuşmak için gerekirse ameliyat olurum” demem üzerine “Doktor verdiği reçeteden sorumlu değildir” diyerek ilaç reçetesini verdi.
O hafta içerisindeydi. Zamanın Millî Eğitim Bakanı Beypazarı'na geldi. Fırsat bu fırsattı. Derdimi anlatmalıydım... DEVAMI YARIN
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 96 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 140 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 67 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 89 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar