​Cesaret edemiyormuş!..

 “Hayatımda böyle mükemmel bir lezzeti ilk defa tadıyorum. Meğer iftar yapmak ne müthiş bir keyifmiş...”     İş yerindeki arkadaşımın normal zamanda çok samimi iken ramazan ayı...

 “Hayatımda böyle mükemmel bir lezzeti ilk defa tadıyorum. Meğer iftar yapmak ne müthiş bir keyifmiş...”
 
 
İş yerindeki arkadaşımın normal zamanda çok samimi iken ramazan ayı geldiğinde benden uzaklaşmasını merak etmeye başlamıştım. Samimiyetime güvenerek sebebini sorduğumda da onun samimi cevabı “hiç oruç tutmadığım için oruç tutmaya korkuyorum. Sen de oruçlusun. O bakımdan senden uzak duruyorum” demişti. Bunun üzerine kendisine oruç tutmanın çok kolay olduğunu isterse birlikte tutabileceğimi söylemiştim.
Şimdi benim bu konuşmalarımı bir insanın ötekine "mobbing" uygulaması filan zannetmeyin! Öyle mahalle baskısı filan diye sanmayın. Ben onunla iki arkadaştan öte kardeş gibiydim. Onun üzüntüsünü de sevincini de beklentisini de çok iyi bilen biriyim.
Biliyordum ki o da oruç tutmak istiyor ama alışık olmadığı için cesaret edemiyordu. Çünkü bu zamana kadar ne ailesinde ne yakın çevresinde oruç tutan kimseyle yaşamamıştı. Dolayısıyla istemediği için değil, oruç tutmayı tecrübe etmediği için tutamıyordu... Bana olan inancı sebebiyle sözlerimi dinledi ve önerimi kabul etti. O tedirgin ben sevinçli bir hâlde sabah birlikte evden çıktık... Güzel bir sahur yaptık.
Daha sahur için gittiğimiz mekânda bizden başka nice insanın da sahurda olduğunu görünce bir hoş olmuştu. Dudak büküp hayret etmesi hiç gözümün önünden gitmiyor.
O gün iş yerinde akşama kadar staj yapan bir öğrenci gibi takip etti beni... İkindiye doğru yanına yaklaşıp sordum:
-Nasıl gidiyor? Açlık susuzluk var mı?
Güldü:
-Enteresan hem ikisi de var gibi hem ikisi de yok gibi… Ama oruç tutmak kolay geldi…
-Sen bir de iftar açarken göreceksin mutluluğunu.
Cevap vermedi... İftar zamanı yaklaştığında en az onun kadar heyecanlıydım. Sofradaki yiyecekleri gözüyle süzerek iftarı beklerken bir yandan da diyordu ki:
-Şimdi ben bugün oruç tutmuş oldum değil mi?
-Evet dostum. Bak oruç tuttun bugün...
-Oruç tutmak meğer ne kadar kolaymış... İftar etmek hele çok zevkliymiş gerçekten…
Gözlerine baktım nasıl bir mutluydu... Dedi ki:
-Hayatımda böyle mükemmel bir lezzet ilk defa tadıyorum. Meğer iftar yapmak ne müthiş bir keyifmiş. İftar etmek bu kadar mı haz veren bir duyguymuş böyle?
O arkadaşımla o günden sonra ramazan ayının sonuna kadar orucu birlikte tuttuk.
Bayram günü geldiğinde dedi ki:
-Bana bu zevki tattırdın ya, Allah senden razı olsun...
          Fahri D.-Ordu
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 136 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 65 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 85 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 116 Okunma Dedem ve anneannem 01 Ocak 2024 | 113 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar