"Bu çocuk daha çok küçük!"

“’Peki o zaman bu ufaklığı sevdim ancak bir şartla okula alabilirim, çok çalışkan olması lazım...” Uçurtma şenliğinin sevincini yanımda babamın olmayacak oluşu gölgeliyordu. Ama canım...

“’Peki o zaman bu ufaklığı sevdim ancak bir şartla okula alabilirim, çok çalışkan olması lazım...”

Uçurtma şenliğinin sevincini yanımda babamın olmayacak oluşu gölgeliyordu. Ama canım dedem bendeki bu üzüntüyü anlamış ve demişti ki:
“Beni yanında görmek istemez misin?”
“Bizimle gelir misin dede?”
“Elbette...”
Hafta sonunda dedemle şenliğe katıldık. Nasıl sevindim kelimelerle anlatamam. Aradan yıllar geçtiği hâlde o sevinci hâlâ yaşıyorum. Dedesiyle gelen tek kişi bendim ama bu hiç umurumda değildi.
Hatta o gün uçurtma şenliğinde bütün çocuklar benim yanıma gelmişti. Aslında onlar dedemin yanına geliyorlardı. Çocukların, uçurtmayı tutan dedemi görünce, gözlerini kocaman kocaman açıp dedeme baktıklarını gördükçe gülmekten ölmüştüm. İşte böylece herkese kanıtlanmış oldu ki, benim çoğu kişinin babasından daha babacan bir dedem vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 98 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 92 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar