Şekerim yok ama çikolatam var

“Herkesi eleştirip sorgulamak yerine bazen de hayatın tadını çıkarmak gerektiğini düşünüyorum...”  Bir teyzemiz vardı komşumuzun annesi… Hastaneye gittiğinde doktor hanım veya doktor bey fark...

“Herkesi eleştirip sorgulamak yerine bazen de hayatın tadını çıkarmak gerektiğini düşünüyorum...”

 Bir teyzemiz vardı komşumuzun annesi… Hastaneye gittiğinde doktor hanım veya doktor bey fark etmiyor. Kendisine “Hoş geldin teyzeciğim, ne rahatsızlığın var?” diye sorduklarında gayet samimi ve bir o kadar da safça şöyle diyor:
“Yavrum ben ne bileyim neyim var. Hastayım işte. Onu siz bulacaksınız, doktor olan siz değil misiniz?”
Bu teyzemize doktorlar belirli zamanlarda gittiğinde hep kutu kutu ilaç yazmışlar ve “şunu aç karnına”, “şunu tok karnına”, “şunu sabahleyin” diyerek kullanmasını istemişlerdi.
Okuma yazması olmayan teyze kendisine verilen ilaçları bazen unutuyor bazen tansiyon için ilaç içeceğim derken ağrı kesiciyi içiyor, bazen şeker ilacını tansiyon yerine kullanabiliyordu. Çünkü okuma yazması yoktu. İlaçları kutusuna bakarak mavi renkli olan yeşil yazısı olan hapı pembe olan gibi ayırt ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 96 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 140 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 67 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 91 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar