Benimle alay mı ediyorlardı?

“Ne yani, şimdiye kadar adam yerine konulmayan ben burada patron mu olmuştum?” Ben hâlâ bir şey anlamıyordum. Genel müdürüm ile birlikteydim, ünlü prodüktörle konuşmaya gelmiştik. Ama benim burada olmamın...

“Ne yani, şimdiye kadar adam yerine konulmayan ben burada patron mu olmuştum?”

Ben hâlâ bir şey anlamıyordum. Genel müdürüm ile birlikteydim, ünlü prodüktörle konuşmaya gelmiştik. Ama benim burada olmamın amacı neydi? Derken bizi kurumun yemekhanesinde ağırladı o beyefendi.
Yemek sonuna kadar kendi aralarında sıradan muhabbet ettiler. Artık neredeyse el sıkışıp ayrılacak hâle gelmiştik.
Nihayet müdürüm eskilerin deyimiyle sadede gelmişti. Ellerini ovuşturup beni göstererek dedi ki:
— Çok iyi bir edebiyatçıdır. Senaryoları, deneme yazıları vardır.
Beni övdükçe övüyordu müdürüm. Üstelik ben tanıtılmaya alışık olmadığım bir mahcubiyet yaşıyordum. O prodüktör beyefendi kibar bir şekilde bana döndü. Göz göze geldik:
— A ne güzel memnun oldum, dedi.
Genel müdürüm beni de şaşırtan bir üslupla beni anlatmaya, olan olmayan marifetlerimi saymaya devam ediyordu. Utancımdan kızardığımı hissediyordum.
“Ne alakası var efendim, ben o konudan anlamam” diyecektim ama onu da yalancı çıkartamazdım. Ne bileyim belki bu konuşmayı taktik gereği söylüyordu. Çünkü çok içten pazarlıklıydı. Neyi niçin söylediğini veya yaptığını sonuna kadar anlayamazdınız.
Beni şöyle esaslı bir takdimden sonra dedi ki:
“Bundan sonra bize yapacağınız işlerde, senaryodan, stüdyodaki seslendirmeye, dublaja kadar her aşamada muhatabınız bu olacak.”
Beyefendinin bu sözden sonra bana bakışı değişmişti. Bunu da hissediyordum. Yine kendisine yakışır bir nezaketle yüzüme bakarak ortaya konuştu:
“Yeni patronumuz yani!” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 96 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 140 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 67 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 89 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar