Yarı-sertlik sistemi!

“Fiilen yarı-başkanlık sistemi” olunca, “yarı-başbakanlık sistemi” de bilfiil oluyor. Belki o kadar polisin, askerin “şehit” düşmesinden, o kadar sivilin ölmesinden, o kadim mahallelerin...

“Fiilen yarı-başkanlık sistemi” olunca, “yarı-başbakanlık sistemi” de bilfiil oluyor.

Belki o kadar polisin, askerin “şehit” düşmesinden, o kadar sivilin ölmesinden, o kadim mahallelerin yıkılmasından, yoksulluğa yoksulluk, acıya acı, nefrete nefret katılmasından duygulandı Başbakan ve Diyarbakır’da dedi ki:

“PKK 2013 Mayısına dönerse, o zamanki gibi silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarırsa, o zaman her şey konuşulabilir. PKK silahı bırakacak, başka yolu yok. Silah bırakıldıktan sonra niye konuşulmasın barışın şartları içinde. O zaman siyasetin kanalı açılır.”

Cinnet ve cehennem halindeki bir ülkede, son zamanlarda devlet katlarından gelen “en azından bir umut” açıklamasıydı belki.

Fakat “yarı-başkanlık sistemi” hemen “yarı-başbakanlık sistemi”ni sürklase etti:

“Ne oturması, ne konuşması, yok öyle şey!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar