Vesayet, esaret, cesaret…

Esasında yapılabilecek en damardan tartışmalardan biri. Ama arada bir patlayan silah gibi kullanılıp atılıyor. Memlekette çok az kesimin bir ötekini “vesayet altında bulunmak”la suçlayacak yüzü...

Esasında yapılabilecek en damardan tartışmalardan biri.

Ama arada bir patlayan silah gibi kullanılıp atılıyor.

Memlekette çok az kesimin bir ötekini “vesayet altında bulunmak”la suçlayacak yüzü var.

Suçluyorsa, bilin ki, biraz şaşı gözü var.

***

Mesele, “mesela tam bağımsız vicdan” Arınç ile “tam bağımsızlığa yakışabilecek vicdan” Demirtaş arasındaki tartışmada da gündeme geldi.

Bence Arınç da kısmen haklıydı.

Demirtaş’ı kuşatan, onun birçok sözünü anında harcayan, “emanet oylar”dan“barış süreci”ne kadar “onun üzerinde bir irade” bulunduğunu beyan eden bir“vesayet sistemi” mevcut elbette.

Kimine göre “yasadışıdır”, kimine göre “doğal ve meşru”; bana göre, “vesayet, vesayettir.”

Üstelik bu da “askeri vesayet!”

***

Demirtaş da haklı elbette.

Arınç başka bir parti üzerindeki “vesayet”ten söz ederken, gelinim sana söylüyorum, kızım sen anla filan demiyorsa, “Vesayetin alası ve ağası”nı idrak eden yahut edemeyen AKP içinden söylüyor zaten bunları!

“Tek adam, tek otorite” nedir ki Meserret?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 171 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar