Sokakta yaşamak, sokakta ölmek!

- PARİS - "KUZEY Kutbu sıfırın üstüne çıkmışken Avrupa'da eksi dereceler..." şu sıra en gündemde olan haberlerden. Ama onların kutba gidecek hali yok. Onların pusulası sokakları gösteriyor. Köprü...

- PARİS - "KUZEY Kutbu sıfırın üstüne çıkmışken Avrupa'da eksi dereceler..." şu sıra en gündemde olan haberlerden. Ama onların kutba gidecek hali yok. Onların pusulası sokakları gösteriyor. Köprü altları, metro aralıkları, dehlizler, istasyonlar, binaların kuytu köşeleri, otoparklar, parklar, sıcak hava üfleyen ızgaralar.

Soğuk hava, sıcak bir evde yaşayabilenlerin onları daha fazla düşünmesine neden olabiliyor, örgütler, siyasiler harekete geçiyor; ek barınma imkânları yaratılıyor “evsizler” için, ama eksik istatistiklerde bile, sıcakta da aynı sayıda ölüyorlar.

Fransa’da 140 bin “evsiz” belirlenmiş. Bunların 112 bin 300’ü barınaklara erişebiliyor. Geçenlerde Paris’te, belediyenin örgütlemesiyle 2 bin kadar gönüllü köşe bucak “evsiz” saydı, 3 bin 622 diye bir “sayı” çıktı. Yılbaşından bu yana Fransa’da sokakta ölenler 50 kişi. Yılda 500. Ama “Sokakta Ölümler Kolektifi” gibi örgütler bu sayının katbekat fazla olduğunu belirtiyor.

Ortalama ömrün 80 olduğu çağda onların ortalama ömrü 49. Zannedilenin aksine, intihar eğilimleri diğer insanların yarısı kadar. Yani sokakta hayata tutunmaya çalışıyorlar. Hayatın başka bir yüzüne olsa da.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar