Sahi Meclis ne için var?

Aynı toprak üstünde üç uzman çavuş ile üç aylık bebek ile seksen yaşındaki dedesinin, derken 5 yaşında bir çocuğun cansız yattığı bir ülkeyi yönetenler muhalefetle...

Aynı toprak üstünde üç uzman çavuş ile üç aylık bebek ile seksen yaşındaki dedesinin, derken 5 yaşında bir çocuğun cansız yattığı bir ülkeyi yönetenler muhalefetle görüşmeyecek de ne yapacak?

Başbakan “Meclis’te grubu bulunan” HDP ile randevusunu iptal ederek şunu mu demek istedi:

Bakmayın birkaç bin teröristle mücadele ediyoruz ama aynı zamanda 6 milyon oyunu şu partiye vermiş olanları da cezalandırıyoruz!

***

Yok, kendisi böyle demek istemediyse, bunu ben kendim uydurmuşsam, o “6 milyon oya, sandığa ve millet iradesine saygı” bunun neresinde?

Yani “Öcalan ile görüşmüş olan” bir iktidar, “seçilmiş” insanlarla, bir kısım halkı temsil edenlerle görüşmeyerek başka ne demiş oluyor?

Mesele “terörle mücadele”den de öte bir şey mi?

Halkın bir kısmının, bir kısım halkın, çoluk çocuklar hariç sadece oy vermiş olanların sayısı 6 milyon kişiyi bulan bir seçmen kitlesinin temsilcisini hiç tanımamak mı bu ülkeyi kâbuslardan çıkaracak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar