Patlak tekerli TIR!

Belki siz öyle düşünmüyorsunuzdur da, “iktidarın dış (ve içli dışlı) politikası neden başarılı”, biliyor musunuz? *** Başbakan henüz Dışişleri Bakanı...

Belki siz öyle düşünmüyorsunuzdur da, “iktidarın dış (ve içli dışlı) politikası neden başarılı”, biliyor musunuz?

***

Başbakan henüz Dışişleri Bakanı iken “Esed’in gitmesi yıllarla değil, artık haftalarla, aylarla ifade edilecek bir şey” dedi.

Ondan epey evvel de önceki Başbakan Esad’a gidip geliyor, Esad ve eşiyle Türkiye tatil köylerinde, teknelerde poz poz resimler veriliyor, “Kardeşimiz”den başka şey denmiyordu.

Türkiye içeride (şimdi “sözde çözüm süreci” olduğu anlaşılan) barış umudu sırasında, bir yandan da sınır ötesinde savaş kotarıyordu. Bir kısım “Suriyeli muhalif”in Türkiye’nin sınır komşusu olması için. “Kobani düştü düşecek”denmesi bu yüzdendi.

“Kobani’yi düşürecek olanlar kimdi?” derseniz, Işid miydi, Daeş mi, Daiş mi?

Kobani düşmedi!

Ankara “terörist” dediği YPG-PYD’ye eskortluk yaptırıp Türbe’yi Işid’den kaçırdı; bir de onlara emanet etti, sonra yine “terörist” dedi. Bugün İncirlik’ten kalkan uçaklar onlarla birlikte savaşıyor! ABD kadar Rusya da!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar