O andan itibaren her şey değişti!

Devlet adamlarımız 6 yıl önce neredelerse, orada… Hatta 40 yıl önce neredeyseler, yine orada.O yüzden devletin pozisyonu hep istikrarlı. Dış politika bilhassa.O yüzden, şu tek elden, tek dilden, teksir kağıdı gibi...

Devlet adamlarımız 6 yıl önce neredelerse, orada… Hatta 40 yıl önce neredeyseler, yine orada.
O yüzden devletin pozisyonu hep istikrarlı. Dış politika bilhassa.
O yüzden, şu tek elden, tek dilden, teksir kağıdı gibi Havuz medyası mesela, dün saldırdığını övmekten, dün övdüğüne bugün bindirmekten bitap düşmemiş.

***

İiki yıldan da önce Kurban Bayramı denmiş ki, “Süleyman Şah Türbesi’ndeki Mehmetçiğimizin kılına bir şey gelirse atacağımız adımlar malumdur. Orada herhangi bir şeye asla tereddüt etmeyiz, edemeyiz. O andan itibaren her şey değişir.”
Ondan üç, beş ay sonra şöyle oldu:
Işid gelmeden, (PYD-YPG eskortlu) “destan gibi operasyon”da “atılan adımlar”la “oradaki Mehmetçiğimiz” ve türbedeki taşınabilirler hızla toplandı…
“Mehmetçiğimiz kılına bir şey gelmeden” yurda getirildi; Süleyman Şah ise ise “tereddüt etmeden” hem de, “terörist” denen YPG-PYD bölgesine emanet edildi.
Işid’den kaçırılan yadigâr, “Işid’den daha terörist” denen YPG-PYD’ye emanet edilmişti!
“Yurtdışındaki tek Türk toprağı”nın Işid’e bırakılmasından sonra o günün Genelkurmay açıklaması diyordu ki, “Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi’nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimizce kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.”
Bunlar çok kötü değil belki!
“Kılına bir şey gelen Mehmetçik” ise, sivil-üniformalı büyükler “destan”la övünsün diye film çekerken, kamera yüzünden kask takamayan, trafikten şaşkın bir tank namlusunun çarpmasıyla “başından” darbe alıp “şehit” olan Astsubay Halit Avcı’ydı.
O günün Başbakanı Davutoğlu, “baş veririz, baş eğmeyiz” demişti!
Avcı’nın 15 gün sonra doğacak (artık 1 yaşını geçmiş) bebeği vardı; bir de morgda cebinden 1 adet 5 TL, 1 adet 50 Krş, 3 adet 10 Krş, 1 adet 5 Krş olmak üzere, toplamda 5 TL 85 Krş çıktığını kayda geçirdiler.
Bu kasa-kutu-sıfırlama-Panama ülkesinde!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.356 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 171 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 223 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar