Kandıralı sen dur! Bölük, sen de dur!

Son zamanların en önemli (son zamanlarda önemsiz haber yok tabii!) haberlerinden birine Hürriyet’te Nurettin Kurt imza attı. Daha doğrusu sadece o değil: 2011’de 41 ay 20 gün hüküm giymiş, cezası...

Son zamanların en önemli (son zamanlarda önemsiz haber yok tabii!) haberlerinden birine Hürriyet’te Nurettin Kurt imza attı.

Daha doğrusu sadece o değil: 2011’de 41 ay 20 gün hüküm giymiş, cezası Yargıtay’da 2014’te onaylanmış, tam hapse girecekken “yeniden yargılanma”başvurusu yapan Ö. B. ile Kandıra’da “tarihi” bir karar veren Hakim Furkan Enes Ünal da imza attı.

(Böylece Hollanda Ligi’nde gol krallığında ilk sırada bulunan 19 yaşındaki eski Bursasporlu, Manchester City’den Twente’ye kiralık Enes Ünal ile birlikte iki tarihi adaş oldular!)

Bu karar, ki esasen emsal olur, içtihat olur, bakalım tarihi nasıl değiştirecek?

Normalde bir ülkede yargının yakın tarihini, yargılanan, mahkum olan nice insanın kaderini ve bu ülke üzerine nice şeyi değiştirmesi lazım!

***

Önce Hakim’in kararını okuyalım:

“15 Temmuz darbe girişimi sonrası silahlı terör örgütü iddiasıyla, hükümlünün yargılandığı dava dosyasında yargılama aşamasında hükme tesir eden yargı mensuplarının görevden alınarak bir kısmının tutuklanmış olmasının, hükümlünün vicdanında oluşturduğu gibi, umumun vicdanında adalete olan güveni sarstığı, Türk milleti adına bağımsız karar veren mahkemelerin ve yargı mensuplarının itibarlarının kazanılmasının yine yargı mensuplarının yapacağı işlemler ile sağlanabileceği gözetilerek, yeniden yapılacak yargılama ile hükümlünün ve toplumun nazarında adalate olan teveccühün arttırılacağı, neticede çıkabilecek her kararın aynı nazarda daha makbul olacağı göz önünde bulundurularak, hükümlünün talebi ile infazın durdurulmasına karar verilmiştir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar