Herkesin sınırını bildiği, kimsenin kimseye haddini bil diyemediği bir ülke!

Bu seçimin “ibret dolu” tarafı şu: En tepedekilerden başlayarak hepimize sınırlarımızı hatırlatmak! Hayatın ve ölümün, inancın veya çeşitli felsefelerin, ideolojilerin; dünyadaki...

Bu seçimin “ibret dolu” tarafı şu:

En tepedekilerden başlayarak hepimize sınırlarımızı hatırlatmak!

Hayatın ve ölümün, inancın veya çeşitli felsefelerin, ideolojilerin; dünyadaki, doğadaki rengârenkliğin, türlü çeşitli insanları kucaklamış tarihin, insanoğlundaki çeşitliliğin kaz kafalarımıza bir türlü tam anlatamadığını bir kez daha izah etmek.

 

***

 

Şudur:

Sen varsın ama öteki de var!

Öteki varken senin sınırsız bir güce sahip olman ancak “bir süre için” mümkündür; daha fazla ve daha fazlası değil.

AKP’nin 2002’de iktidara gelişi de tamamen böyleydi.

Başkalarının varlığını önemsemeyen, onları yok sayan iş dünyası, medya, TSK, üniversite, yargı, siyaset ağalarına karşı bir “isyan” ve “ders!”

Şimdi AKP’nin tökezleyişi de aynı sebeple; bu kez iş dünyasında, medyada, TSK ve Emniyet’te, üniversite, yargı ve siyasette kendisi “ağa” olduğu için.

Ölümlü insan olduğunu, belli bir oyla seçilmiş siyasetçi, geçici devlet adamı olduğunu unutup “ebedi efendilik” taslamaya aşırı heves edildiği için.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.356 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 171 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 223 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar