Herkes gider Pers’ine, biz gideriz tersine!

Şimdi ne oldu? İsrail ile Suudi Arabistan yan yana kaldı! *** Sözde bir ötekine zıt iki devletin temel derdi onları gönülde birleştiriyordu. Birinin İran diğerinin Şii düşmanlığı ve korkusu...

Şimdi ne oldu?

İsrail ile Suudi Arabistan yan yana kaldı!

***

Sözde bir ötekine zıt iki devletin temel derdi onları gönülde birleştiriyordu.

Birinin İran diğerinin Şii düşmanlığı ve korkusu Ortadoğu’nun ve dünyanın gidişatını belirliyordu.

Esasen yıllarca (Batı’ya, Suudilere ve İsrail’e rağmen) İran (ve bir zamanlar Suriye) kapılarını çok açık tutan, gerçekten “sıfır sorun komşuluk” eden Türkiye de, Suudi ve Körfez zorlaması ve parasıyla Sünni Blok’a yazılmıştı.

Yani kötü tarih, kötü talih!

O yüzden, Suudiler’in Suriye kışkışlamasından Yemen’de sivilleri de bombalamasına, hatta “İran karşıtı ittifak”ta “Darbeci, katliamcı Sisi”nin varlığına rağmen, nefer yazılmıştı Ankara.

Şimdi, nasıl deniyor, “paradigma” değişti.

Tabii İran da “reza”dan ibaret değil!

***

Şimdi “iyi haber” şu:

Batı, nükleer anlaşmayla İran savaşından uzak tutuyor kendini; İran’la ticaret ve dolasıyıyla Türkiye’nin imkânları da artıyor!

“Kötü haber” de şu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar