Hayır’dan korktular, bu diklenme yayılırsa diye!

12 yıl önceydi. Büyük medya, büyük sermaye, cumhuriyetçi geçinenden liberallikle geçinene, çok demokratlardan kimi muhafazakâra aynı nakaratı söylüyordu: Tezkere geçmezse, Türkiye ekonomisini...

12 yıl önceydi.

Büyük medya, büyük sermaye, cumhuriyetçi geçinenden liberallikle geçinene, çok demokratlardan kimi muhafazakâra aynı nakaratı söylüyordu:

Tezkere geçmezse, Türkiye ekonomisini çökertecekler!

Esasında tek tek anmak lazım ya, neyse, isim saymayayım; onlar dönüp kendi yazılarına, demeçlerine bir baksın.

Küresel ve ulusal sermayenin, finans-kapitalin, çoğu sağcı ABD düşünce merkezlerinin nasıl sözcüsü ve hatta kuklası olduklarını bir hatırlasınlar.

O tehdide, şantaja, kibir ve küstahlığa rağmen, halkın yüzde 80’inin karşı çıktığı tezkere…

AKP iktidarının biraz ABD, biraz darbe, biraz kriz korkusuyla getirdiği o tezkere, oylamada serbest olan100 AKP’li ile CHP oyları tarafından reddedilmişti.

Hem savaş, hem işgal, hem ekonomik-mali tehdit karşıtı bir tavırdı!

Aynı zamanda Türkiye’nin tarihteki en itibarlı duruşlarından biriydi ve bütün dünyada, Avrupa halklarından Müslümanlara, çok önemli etkisi olmuştu.

***

Türkiye artık o Türkiye değil.

Ama Yunanistan artık öyle!

Üstelik tehdit bir yana, hakikaten krizin dibine batmışken öyle.

Küresel sermaye kurumlarının, ABD’den, IMF’den AB ağalarına kadar, baskı, tehdit, şantajlarına kulak asmayan yüzde 60 oyla dayatmaya “hayır” dediler.

Olabilir; belki kendi ayağına kurşun sıkmıştır Yunan halkı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar