'DEAŞ çimentosu' didikleniyor!

"Çimento kamyonu" Fransa devletine çarpmak üzere... Son anda başka manevralar olmazsa, üç savcı, özellikle Bayan CharlotteBilger, çimento devi Lafarge’ın Suriye Celabiye’deki fabrikasından “IŞİD...

"Çimento kamyonu" Fransa devletine çarpmak üzere...

Son anda başka manevralar olmazsa, üç savcı, özellikle Bayan CharlotteBilger, çimento devi Lafarge’ın Suriye Celabiye’deki fabrikasından “IŞİD ve başka silahlı grupların finanse edilmesi” ni soruştururken şu sorulara kadar geldi:

1. Fransız gizli servisleri, şirketin ve fabrikanın IŞİD’i ve başkalarını finanse edişinden haberdar mıydı?

2. Fransa askeri makamlarının bu konuda bilgisi oldu mu?

ŞİRKETE BASKIN

Bu soruların kaynağında iki girişim var.

Biri, bağımsız gazetecilik: Le Monde, 2016’da, Lafarge Çimento’nun IŞİD’e (DEAŞ’a) para verdiğini ortaya çıkardı. Şimdi de Liberation ve diğerleri didiklemeye devam ediyor.

İkincisi, bağımsız yargı: Bu haberlerden sonra yargı harekete geçti; önce Lafarge’ı mercek altına aldı. Artık İsviçreli Holcim’le de ortak olan dünya devinin merkezine baskın yapıldı. Ele geçirilen belgelerle sorgu derinleşti; şimdi de Fransa devletinin, önceki Hollande yönetimi ve Dışişleri Bakanı Fabius’un görev süresinde haberdar olup olmadığı, haberdarlık bir yana, parçası olup olmadığına dair soru ve sorgular gündemde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar