Boş ver, hiç yoktan iyidir!

Olur da,yarın öbür gün, bir gün “AB’ye vizesiz” filan girerseniz… Bilin ki, şurada kıyıya uzanmış Aylan gibi “Yunus çocuklar”a da borçlusunuz. Bodrum’dan...

Olur da,yarın öbür gün, bir gün “AB’ye vizesiz” filan girerseniz…

Bilin ki, şurada kıyıya uzanmış Aylan gibi “Yunus çocuklar”a da borçlusunuz.

Bodrum’dan, Ayvalık’tan çakma motorlara, şişme botlara, süngerden can yeleklerine yüklenip denize salınmış, Ege’de toplu mezarları açılmış insanlara borçlusunuz.

Belki bir kısmımız hatırlamak bile istemez ama, Suriye’de katledilen binlerce insana, Suruç, Ankara Garı veya Paris’te katledilenlere de borçlusunuz.

***

Tabii ki “iktidarımız” çok iyi pazarlıkçı.

Suriyeli (esas Pakistanlı, Bangladeşli) göçmen akınından çok korkan, “canlı bombalar” arasında Fransa, Belçika doğumlular çoğunlukken, mülteciler arasına sızmalardan ürken AB hemen hediyeler verdi.

2 milyondan fazla mülteci almış Türkiye’ye karşılık Avrupa’ya 400 bin yeni mülteci alıp paylaştırma sözü.

Mülteciler için 8 milyar dolar harcamış Türkiye’ye 3 milyar dolarlık ilk-ek yardım sözü; ki Suriyeli çocuklar da okutulsun mesela.

Yarım asırdır Ortak Pazar-AB kapısında sürünmüş Türkiye’ye üyelik sürecinin yeniden canlandırılması sözü.

Yıllardır malların serbest dolaşımına tabi tutulmuş, Avrupa’ya ucuz emek olarak yüz binlerce “gurbetçi” göndermiş ama vizeli-cüzamlı sayılan Türkiye’ye, hele bir kış bitsin, yaz geçsin, gelecek ekimde “Şengen bölgesinde vizesiz seyahat”vaadi. Tabii yeni canlı bombalar çıkmaz da Şengen kalırsa!

***

Tabii ki hepsi “hiç yoktan” çok iyi!

Her şey “hiç yoktan” iyidir.

Işid’in kafa kesmesinde irkilip S. Arabistan’ın kafa kesmesinde “petrol, para, müttefik” bulan “Batı demokrasileri” önce kendini umursadığı, başka ülkelerdeki, aşağı sınıftakilerde demokrasi filan esasında çok da dertleri olmadığı için, Türkiye’ye sarıldılar şimdi.

Baktım; adam Başbakan’ın omzuna elini atmış.

O yüzden, elbet iktidara çok şey borçluyuz ama susturulan, içeri atılan, tehdit edilen, şehit düşen, vurulan kim varsa, onlara da borçlusunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.356 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 171 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 223 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar