Biz de buna demokrasi diyoruz…

Aslında hepimiz biliyoruz da, bazılarımız daha güzel yamultuyor: Memleketteki sistemin “Anayasa-Anayasal düzen”le “ilgi ve alakası” namevcut. O yüzden de “sisteme münasip” bir...

Aslında hepimiz biliyoruz da, bazılarımız daha güzel yamultuyor:

Memleketteki sistemin “Anayasa-Anayasal düzen”le “ilgi ve alakası” namevcut.

O yüzden de “sisteme münasip” bir kitapçık arzulanıyor.

Sisteme münasip bir başbakancık da herhalde.

Çünkü sistem eldeki kitaba sığmıyor, sisteme sığacak bir kitap şart!

***

İnsanın hiç aklına gelir mi, Davutoğlu’nun bile bu sisteme fazla geleceği?

İşte kimsenin aklına gelmeyeni akıl edene de Başkan deniyor zaten!

Vallahi “Başkanlık sistemleri”nde bile böylesi var mı, sanki yok. O yüzden artık bir sisteme, bir anayasaya da gerek var mı, belki yok!

Nerede var böyle sistemler? Bak, uzağa gitme, Osmanlı’da var mesela.

Ve muhtemelen, bu sistemde başbakan veya parti genel başkanı olan herhangi bir kişi, Osmanlı’da değil, yine de Türkiye’de “sadrazam” olduğuna şükretsin ve tekrar tekrar şükretsin.

Öyle ya, Fatih Sultan Mehmet’in listesinde Çandarlı, Mehmet Paşa, Mahmut Paşavar; 2.Beyazıt’ta Gedik Ahmet Paşa; Yavuz’da Koca Mustafa Paşa, Ahmet Paşa, Yunus Paşa; Kanuni’de Pargalı İbrahim Paşa, Kara Ahmet Paşa; 4. Murat’ta Topal Recep Paşa ile Tabanıyassı Mehmet Paşa dahil en az 6; Avcı Mehmet’teMerzifonlu dahil yine 6 paşa; 3. Ahmet’te Nevşehirli dahil en az 5; Abdülhamit’te de sürgünü dahil, eski-darbeci Mithat Paşa.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar