Bir yanım dışa açılıyor, bir yanım içe kapanıyor!

Şuna inanıyorum:Anayasa’ya göre “Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından Anayasa ve kanunlara uygun olarak kullanılan ve yerine getirilen Yürütme” ülkenin selameti bakımından aynı anda iki ciddi politikayı...

Şuna inanıyorum:
Anayasa’ya göre “Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından Anayasa ve kanunlara uygun olarak kullanılan ve yerine getirilen Yürütme” ülkenin selameti bakımından aynı anda iki ciddi politikayı uyguluyor:
1.Dışa açılma
2. İçe kapanma
Geçmişte birbirinin tersi, zıddı gibi gösterilen bu iki politikanın başarıyla uygulanmasına biz izninizle “fifti fifti” diyoruz.
Şimdi “Dışa açık, içe kapanık Fifti Fifti”yi müsaadenizle biraz açayım.
Çok değil!

Dışa açılma:
Bunu İncirlik’in ABD uçaklarına açılmasında görüyoruz mesela.
Öyle ki, “hava sahamızı ihlal etti” diye Rus uçağını vururken, ABD uçakları bu izin sayesinde hava sahamızı ihlal etmeden sınırımızın ötesine uçup uçup vurup vurup geliyor, sonra yine kalkıyor.
Hava sahamız bu şekilde dışa açılmış oluyor.
Sorun şu ki, biz, yani ben-siz değil, “Yürütme” ABD uçaklarının vurduğu hedeflerden ziyade, ABD uçaklarının vurmadığı ve ittifak yaptıklarının vurulmasını istiyoruz. ABD ile “YPG bizim ortağımız” diyor, “Türkiye Musul’dan çekilsin” buyuruyor.
Buna literatürde “dışa yamulma” deniyor.
Nitekim Kuzey Suriye Kürtlerini düşman görüp onların kurtarılması için Kuzey Iraklı Peşmergelerin geçişine izin vermiş ve o Peşmergelere “eğitim-öğretim-talim terbiye” diyerek Musul’a asker göndermek de “dışa yumulma” ise…
Aynı Musul’da apar topar konsolosluğu Işid’e teslim etmeye de “dışa yamulma” deniyor.
Terörist dediğin Suriyeli Kürtleri “eskort” yapıp Süleyman Şah’ı “tek kurşun atmadan” sırtlayıp vatan toprağını Işid’e bırakmaya ve Şah’ı “terörist Kürtler”in toprağına emanet etmeye ise “dışa saçılma” diyen akademisyenler var.
“Dışa açılma”nın güzel bir örneği, “Işid projesi”nin yapımcısı, El-Kaide’nin ebesi, “Kardeşimiz Mursi”yi deviren ve “Kızımız Esma”yı katleden Mısır darbesinin organizatörü Suudi Sarayı’nın “Teröre Karşı İslam İttifakı”na asker yazılmak. Böylece darbeci Sisi ile de tertip olmak!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 228 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar