Bastığın yeri toprak diyerek geçme, tanı… Düşün üstündeki şezlongda somyada yatanı!

Zannımca bu ülkeyi, daha doğrusu ülkeye hakim sistemi en iyi anlatan, daha doğrusu şipşak özetleyen kıymetli şahsiyetlerden biri Ali Ağaoğlu Beyefendi. T24’te bir röportajını okudum. Yani T24 yapsa...

Zannımca bu ülkeyi, daha doğrusu ülkeye hakim sistemi en iyi anlatan, daha doğrusu şipşak özetleyen kıymetli şahsiyetlerden biri Ali Ağaoğlu Beyefendi.

T24’te bir röportajını okudum.

Yani T24 yapsa böyle “başarılı” olamazdı; onlar Sabah’tan alıntılamış. O yüzden röportaj çok çok iyi!

***

Şimdi Ali Bey’in çok özel sorulara verdiği çok samimi cevaplardan bir “Neo-Türkiye” resmi çizeyim. Baştan söyleyeyim, resmim çok iyi değildir, ilk mektepteyken teyzem yardım ederdi.

(Her maddede koyular benim, altındaki metinler ise Alibey’in sorulara verdiği cevaplar.)

***

1.Neo-Türkiye’nin makbul işadamları da “FETÖ terör örgütü”ne yardım etmiş, dolayısıyla “teröre yardım ve yataklıkta” bulunmuş:

“2013 Türkçe Olimpiyatlarına sponsor oldum. O çocuklar yarın bir gün o ülkenin başbakanı olacak belli. Çok güzel ve zekice tasarlanmış proje.”

2. Neo-Türkiye’nin makbul işadamları ile dönemin Başbakanı, “sanarak, zannederek” bu desteği birlikte esirgememiş:

“Zannediyoruz, projenin arkasında devletimiz var. Cumhurbaşkanı’nın (Başbakan’ın) yanındaydım açılış konuşmasında.”

3. Neo-Türkiye’nin makbul işadamlarının devlet idarecilerinden de “daha uyanık” olduğu söylenebilir:

“Ben o zaman bir şeyleri fark ettim orada. Bir şarkı çalındı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda. ‘Böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var’ diye. Bunların Erdoğan’la bir sorunu olduğundan şüphelenmiştim. Samimi değillerdi.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar