'Avrupalı' Asya!

2013, Eylül 23'tü; Hamza, 18 aylık kızlarını karısı Meryem'in götürdüğü ana evinden kaçırdı... Minik Asya, İtalya ve Yunanistan üstünden önce Türkiye'ye, aralık ayında da Suriye'ye...

2013, Eylül 23'tü; Hamza, 18 aylık kızlarını karısı Meryem'in götürdüğü ana evinden kaçırdı...

Minik Asya, İtalya ve Yunanistan üstünden önce Türkiye'ye, aralık ayında da Suriye'ye götürülürken, aynı yaştaki minik Aylan henüz Suriye topraklarından çıkıp Türkiye kıyılarına vurmamıştı.

Asya ortadan kaybolunca annesi Meryem Fransa’da medyayı, devleti harekete geçirdi. Anneleri, babaları tarafından Suriye’ye götürülmüş onca çocuk arasında Asya’nın şansı belki biraz bu oldu.

Tunus asıllı Fransız Hamza Mandhuc Fransa’da zaten radikalleşmişti, kardeşi karısı ve çocuklarını alıp çoktan Suriye’ye gitmişti. O da kendini El Nusra’da buldu.

Meryem özel dedektif bile tuttu. Türkiye’deki izleirini bulan dedektif Suriye’de kaybetti onları.

Hamza, Suriye’de iki kadınla daha evlendiği sırada, Meryem’le de sık sık telefonlaşıyor, çocuğun haberlerini veriyor, “Fransa’da yaşamasını istemiyorum” diyordu. Bir yıl sonra Meryem onu Hatay’da bir otelde buluşmaya ikna etti. Hatay’da Türkiye makamları müdahale etti, ikisi de Fransa’ya sınır dışı edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar