Aslı’nın adaleti... Adaletin aslı!

Annelerin, evlatlarının önce yüreğini gören böyle derin bir tarafı var. Babaların da olabilir tabii. Bazılarının elbette. Erdoğan’ın annesi demiş ki: “Nerede ezilen varsa onları yazıp yanında...

Annelerin, evlatlarının önce yüreğini gören böyle derin bir tarafı var.

Babaların da olabilir tabii.

Bazılarının elbette.

Erdoğan’ın annesi demiş ki:

“Nerede ezilen varsa onları yazıp yanında oldu.”

Aslı Erdoğan “fizikçi” olarak yetişmiş, “dünyaca ünlü bir yazar” olmuş; annesiMine Hanım mutlaka bunlarla da gurur duymuştur da şimdi “tutuklanan” kızının ardından esas gururunu açıklıyor: “Nerede ezilen varsa onları yazıp yanında oldu.”

***

Biz hepimiz de, aramızdan çıkmış böyle bir yazarla, öyle bir insanla gurur duyabilirdik.

Bize umut, teselli, ufuk, insanlık, yürek taşıyor diye.

Fakat artık Devlet Baba mıdır, Devlet Ana mıdır, bir annenin o gururunu duymuyor.

Suçlamaya göre, “Nerede ezilen varsa onları yazıp yanında oldu” değil; “Terör örgütü propagandası yaptı, örgüt üyesi oldu, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdu”.

***

Her gün her köşesinden, onca yıl tayin ve terfi ettirilmiş yüzlerce, binlerce general, subay, hâkim, savcı, elçi, vali, kaymakam, müdür, memuru toplanıp“terörist” olarak içeri atılan Devlet, “devletin birliğini bozmak”tan söz ediyor.

Aslı Erdoğan yazı yazmış, kendi ifadesiyle sembolik olarak bir gazetenin danışma kurulunda bulunmuş, o devletin birliğini bozmuş.

***

Şunu anlıyorum:

Her gün yurdun her köşesinde polis, asker ve de siviller katledilen bir devlette, yargının önüne bir “terör davası” geldiğinde, mahkeme etmek kolay ama muhakeme etmek o kadar kolay değil.

Her gün yurdun her köşesi bir yana, devletin her köşesinden “terörist” fışkıran bir devlet ve adalette hiç kolay değil.

Bizler için de, bilmediğimiz, tanımadığımız onca insan “terörist” ilan edilirken; çok sayıda gazeteci “terör suçlaması”- na maruz kalırken, aradan bildiklerimizi, tanıdıklarımızı, daha tanınır bulduklarımızı ayırıp ayırıp konuşmak, yazmak kolay değil; hem de hakkaniyetli değil.

***

O yüzden ben de annesi gibi Aslı Erdoğan’ın, hatta tüm Aslılar, tüm Erdoğanlar, tüm kızlarımız, oğullarımız, kadınlar ve erkekler ve her kimse onlar; nerede ezilen varsa onları yazıp yanlarında olması ile gurur duyacağım...

Ve ondan sonra ayırmayacağım!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.356 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 171 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 223 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar