Avrupa bir yol arıyor, 'cumhuriyet' de!

AVRUPA Birliği'nin "gayri resmi" Brüksel zirvesi, Fransa Cumhurbaşkanı'nın sahnedeki yeni oyun ve rollerine de ev sahipliği yaptı. Saray'da genç tarımcılarla buluşmasında "Öğlen ve akşam birer kadeh şarap...

AVRUPA Birliği'nin "gayri resmi" Brüksel zirvesi, Fransa Cumhurbaşkanı'nın sahnedeki yeni oyun ve rollerine de ev sahipliği yaptı. Saray'da genç tarımcılarla buluşmasında "Öğlen ve akşam birer kadeh şarap içerim" diyen, haftaya Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın tiyatro gösterisinde sahne alacağı duyurulan Macron'un esas oyun sahnesi Avrupa.

Cumhurbaşkanlığı ve iktidarı yepyeni partiyle kazanan, Avrupa’nın şu anda “en güçlü” lideri görünen Macron, Avrupa Parlamentosu’nda sıfır milletvekiline sahip!

O yüzden çizgisi şu:

“AB’nin sonraki başkanı Avrupa’daki iki geleneksel siyasi merkezin ipoteğinden çıkarılsın. Başkanın en güçlü gruptan otomatik seçilmesine son verilsin.”

Fransa’da merkez sağ ve solu dağıtan, ikisi de olmayan “sentez denemesi”yle kazanan Macron, Avrupa’da da benzer hedef peşinde: Eski siyasi yapılanmanın tasfiyesi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar