Aylan unutulunca nefret çoğaldı!

- PARİS - AVRUPA Birliği zaten "mülteci" gerilimindeyken, Macaristan, Polonya gibi "sonradan AB'liler"in rejimleri adeta "faşizan" duvarlar örerken, Avusturya, Almanya başta "aşırı sağ" sis koyulaşmışken... Fransa'da da çok...

- PARİS - AVRUPA Birliği zaten "mülteci" gerilimindeyken, Macaristan, Polonya gibi "sonradan AB'liler"in rejimleri adeta "faşizan" duvarlar örerken, Avusturya, Almanya başta "aşırı sağ" sis koyulaşmışken... Fransa'da da çok tartışılan "Sığınma ve Mültecilik Kanunu" gündeme geldi.

Tasarı dün Bakanlar Kurulu’ndaydı, ama her yönden eleştirilerle.

İlk eleştiri, klasik sağ ve aşırı sağ eleştirisi: “Fransa, Fransızların olmaktan çıkıyor. Bu kanun yetersiz.”

İkinci eleştiri, soldan ve sivil toplum örgütlerinden gelen, şimdilik daha etkili görünen ve çeşitli grevler, mitinglerle de dile getirilen tepki:

“Fransa, sığınmacılara kucak açan ülke olmaktan çıkarılıyor.”

FİİLEN BEZDİRME

İçişleri Bakanı Collomb’un (ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın) ısrarlı olduğu ama (yeni) iktidar partisi içinde de tartışılan kanun, “dil öğrenimi ve iş bulmanın, yani entegrasyonun hızlandırılması” gibi hususlar barındırıyor. İşlemlerin kısaltılmasını da.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.356 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 171 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 223 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar