Adil yargılama krizi!

"Suriye'deki Kürt oluşumu bir devlet mi?" Fransa'da bu soru mahkemelik oldu. Cevabıyla birlikte: “Bir devlet olmadığı halde, Fransa Devleti, onların yakaladığı DEAŞ mensubu Fransız kadınların iadesini talep etmiyor ve...

"Suriye'deki Kürt oluşumu bir devlet mi?" Fransa'da bu soru mahkemelik oldu.

Cevabıyla birlikte:

“Bir devlet olmadığı halde, Fransa Devleti, onların yakaladığı DEAŞ mensubu Fransız kadınların iadesini talep etmiyor ve orada adil yargılanabileceklerini iddia ediyor!”

ÖNCELİK KADINLARDA

Son zamanlarda Kuzey Suriye’de Kürtler arka arkaya, “Fransız cihatçıların yakalandığı”nı açıklamıştı.

Erkeklerde başrolde, burada yazdığım Thomas Bardouin; kadınlarda başrolde yine burada ayrıntılı yazdığım Emilie König vardı.

Mahkemelik olan mesele öncelikle kadınlarınki. Çünkü yanlarında çocuklar da var. Hıristiyan Fransız bir aileden iken Müslüman ve sonradan “cihatçı” olmuş König’in Suriye’de doğmuş 3 çocuğu gibi.

Bu kadınlar Fransa’ya iadelerini ve kendi ülkelerinde yargılanmak istediklerini beyan etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.356 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 171 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 223 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar