Zindan ile mezarlık arasına sıkışan gazetecilik!..

Türk yargısı olağanüstü bir hız rekoruna imza attı sayın seyirciler… Davaların yıllarca sürüncemede kaldığı, insanların uzun tutukluluk sürelerini iddianame beklemekle geçirdiği, tutuklu...

Türk yargısı olağanüstü bir hız rekoruna imza attı sayın seyirciler…
Davaların yıllarca sürüncemede kaldığı, insanların uzun tutukluluk sürelerini iddianame beklemekle geçirdiği, tutuklu kalınan sürenin alınan cezayı bile geçtiği ülkemizde, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, diğer adıyla İstinaf Mahkemesi, beklenenin çok üstünde bir hızla “Cumhuriyet Gazetesi davasında” verilen mahkumiyete itirazları inceledi ve 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararların tümünü onadı!..
Önce geçmişe uzanıp, Cumhuriyet Gazetesi yazarları, avukatları ve  idari personelini kapsayan davada verdiği karara bir göz atalım, ama daha önce şunu belirtelim:
-Cumhuriyet yazarları ve avukatları, önce iddianame, daha sonra da mahkeme süreci derken 1.5 yıla kadar uzanan bir süreyi tutuklu olarak hapishanede geçirdi!..
Mahkeme, cezaları şu suçlara göre kesti:
-Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme ve hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma!..
Önemli suçlamalar tabii… Yargıçlar, savcının önlerine koyduğu delillere bakarak hüküm verdi doğal olarak… Neydi peki bu deliller?..
-Gazete manşetleri, birinci sayfa haberleri, yazarların köşe yazıları!..
Ortaya şöyle traji-komik bir durum çıkmıştı; yıllara dayanan haberler, yazarların köşelerinde yaptığı yorumlar, mahkemeye göre teröre destek, bilerek isteyerek yardım etmek olarak tespit edilmişti!.. Gazetecilere sorulduğunda ise tek bir yanıt yetiyordu:
-Gazetecilik!..
Dava sürecinde savcının iddianamesinde ileri sürülen savlar tek tek çürütüldü. Ancak mahkeme sonunda sanıkları 2 yıl 6 aydan başlayıp 8 yıla kadar uzanan hapis cezası ile cezalandırıp, tahliyelerine karar verdi…
-Son kararı istinaf mahkemesi verecekti!..

Adaletin gücü mü, gücün adaleti mi?!. Yazının girişinde söylediğim üzere İstinaf mahkemesi cezaların tümünü...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar