Yeniden seçim isteyen muhteremlere ufak bir öneri!..

Yerel seçimlerin üzerinden bir ay geçti… Anadolu Ajansı’nın seçim gecesi 3 saatte saydığı (!) İstanbul oylarını, Yüksek Seçim Kurulu maşallah 30 gündür sayamadı!..

Böylece Türkiye, dünyada bir ilki gerçekleştirerek tarihe geçti!..
Şu aralar kulislerde “seçim toto” oynanıyor; “yüzde 50-50” diyenler var, Abdülkadir Selvi örneğinde görüleceği gibi “7’ye 4 ya da 8’e 3 iptal edilir” bahsine girenler var!.. Bugün yarın, belki cumadan da yakın YSK kararını öğrenmiş olacağız…
Pekii, seçim nasıl yenilenecek?.. Öne çıkan görüş, seçimin yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yapılacağı şeklinde… İyi ama AKP’nin iptal başvurusundaki en önemli başlık sandık kurulu başkanlarının yasaya göre seçilmemiş olması değil miydi?.. O takdirde, seçimin bu şekilde yapılmasına karar verilirse ortaya şöyle traji-komik bir durum çıkacak:
İstanbul seçim kurullarında görev yapan başkanlar, ilçe seçimlerinin sayımında gayet adaletli davrandılar, ancak iş Büyükşehir oylarına gelince sapıttılar!..
Gülmeyin, YSK böyle bir karar verdiği anda durum aynen böyle ilan edilmiş olacak!.. Aynı kurul başkanına hem “başarılı” hem de “suçlu” muamelesi çekilmiş olacak!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar