Yeni Türkiye’de gücün adaleti!..

Acil tıp teknisyeniydi… İş başvurusu yaptı… Prosedür gereği güvenlik soruşturması gerekiyordu, yapıldı. Tıp teknisyeni soruşturmadan tertemiz çıktı, hakkında hiçbir olumsuz sicil...

Acil tıp teknisyeniydi…
İş başvurusu yaptı… Prosedür gereği güvenlik soruşturması gerekiyordu, yapıldı. Tıp teknisyeni soruşturmadan tertemiz çıktı, hakkında hiçbir olumsuz sicil kaydına rastlanmamıştı… Ancak yine de işe alınmadı!.. Nedeni neydi peki? Şimdi sıkı durun, söylüyorum:
-Annesi ve babası sakıncalı çıkmıştı!..
Büyük suçları vardı; bir kere ikisi de sendikalıydı, üstüne üstlük baba sendikanın mitinglerine katılmıştı!.. Anne ise siyasi faaliyetlerde bulunmuştu!.. Teknisyen bu karara karşı mahkemeye başvurdu. Yerel mahkemenin kararını da paylaşayım:
Kendisinde bir sakınca yok ama ailesi hakkındaki hususlar, kişinin içinde bulunduğu ortam da dikkate alındığında güvenlik soruşturmasının olumsuzluğu için yeterli!..
Kara bir şaka gibi değil mi?.. Ama tamamen doğru, aynen yaşanmış bir öykü!.. Eminim sizin de hemen aklınıza aynı soru geldi:
-Yasalarımızda tanımlanan “suçun şahsiliği” ilkesine ne oldu?..
Çok şakacısınız; tabii ki buharlaştı, Yeni Türkiye’de artık böyle!.. Peki hep mi böyle? Tabii ki hayır, “güce yakın ya da uzak olmak” bu tür durumlarda sonucu 180 derece değiştirebiliyor!..
Örnek çok, buyurun birkaç tanesini inceleyelim…

Belediye başkanı olamazsın ama meclis başkanı olabilirsin!.. Biliyorsunuz, İzmir Büyükşehir Başkan adayı Tunç Soyer için iktidar ve yavru iktidar ortağı tarafından babası Nurettin Soyer ile ilgili iddialar ortaya atılmış, “işkenceci” yaftası bile yapıştırılmıştı!..
Nurettin Soyer sıkıyönetim savcısı olarak 1970’lerin başında tarihte ilk ve son kez olmak üzere Fetullah Gülen’i 7 ay tutuklu olarak hapishaneye sokan kişiydi… FETÖ bunu hiç unutmadı!..
12 Eylül darbesi sonrasında da aralarında MHP davası olmak üzere pek çok davada görev aldı… Aradan neredeyse 40 yıl geçtikten s...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar