Yeni Türkiye yeni devlet!..

Adı Ayhan Oğan… Bu muhteremi mercek altına aldığınızda provokasyon tadında söylemleriyle öne çıktığını şıp diye görebilirsiniz! Üzerinde en çok oynamayı, eğip, bükmeyi...

Adı Ayhan Oğan…
Bu muhteremi mercek altına aldığınızda provokasyon tadında söylemleriyle öne çıktığını şıp diye görebilirsiniz! Üzerinde en çok oynamayı, eğip, bükmeyi sevdiği konular ise Atatürk, Cumhuriyet, devletin yıkılması, yeni devlet kurulması, eski ve yeni Türkiye gibi ortalığı karıştıracak, gerecek, gündem oluşturacak konulardır…
Çok önemli, çok belirleyici bir adam olduğu için mi derseniz; hayır ama AKP’li olduğu, daha da ötesi AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi olarak partinin en yüksek mekanizmasında görev aldığı için diyebiliriz… Gerçi AKP’den Kayseri Milletvekili aday adayı da olmuş hatta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan milletvekilliğine geçiş yapıp sonra da bakanlık koltuğuna oturan Mehmet Özhaseki’ye karşı bayrak açmış ancak listeye dahi girememişti. Aksine partideki görevini de kaybetmişti!..
Ama hakkını teslim etmek gerekir; yeniden göze girmek için yapmadığını, söylemediğini bırakmadı!.. Örneğin yandaş Ülke Tv kanalında aynen şu cümleyi kurdu:
-Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk değil, TBMM’dir!..
Alkış bekledi ama aksiliğe bakın; AKP Sözcüsü Mahir Ünal çıktı ve aynen şu açıklamayı yaptı:
-Son günlerde medyada MKYK üyemiz olduğu iddia edilen, esasen geçmişte bir dönem MKYK üyeliğimizi yapmış olan Ayhan Oğan isimli kişinin yaptığı açıklamalar üzerinden partimiz aleyhine yeni bir kampanya başlatılmıştır…
Gerçekten ağır ifadeler! Hele “Ayhan Oğan isimli kişi” yakıştırması tam bir aşağılama örneği… Mahir Ünal açıklamasını şu sözlerle bitirdi:
-Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, lideri, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür!..
Alkış bekleyen Oğan fena halde paylanmıştı!..

“Engellemeye kimsenin gücü yetmez!”

İşte bu muhterem her zaman ki gibi yine CNN Türk televizyonunda aynen şu sözleri sarf etti:
-Şimdi biz yani bir devlet kuruyoruz. Beğenin, beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır!..
Birilerinin pek beğendiği kesindi ancak böylesine açık bir itiraf tahmin edileceği üzere ortalığı ayağa kaldırdı… Ayhan Oğan isimli eski AKP MKYK üyesi, tepkiler karşısında bir açıklama daha yaptı; birincisine rahmet okutan açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi öven bu muhterem zat kendisini eleştirenler için de şu tanımlamayı yaptı:
-Aciz yaratıklar!..
Ancak, daha kısa bir süre önce “Atatürk kurucu değildir” diye konuşan bu adam, bu kez şöyle kıvırıyordu:
-Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kurucu partisi CHP’dir!..
Tabii, siz bunu okuyunca “ey onur, ey haysiyet geldiysen üç kere vur” diyeceksiniz!.. Haklısınız tabii ama devamını bekleyin:
-16 Nisan itibarıyla yeni bir süreç başlamıştır. Bunu engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. İkinci kurtuluş, Türkiye’nin tam bağımsız, halkın devleti olarak dizayn edildiği, kurumsal yapıya kavuştuğu sürecin lideri de Recep Tayyip Erdoğan ve onun yanında saf tutan siyasi liderlerdir…ve o kuruluşun partisi de AKP’dir!..
Bu durumda yukarıda isimleri geçen, Erdoğan’ın yanında yer alan siyasi liderler de yeni kurucu parti AKP’nin has elemanları olarak tarihe geçmiş olmuyor mu?!.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar