Ye kürküm ye!..

Duymamış olabilirsiniz, müjdeyi ben vereyim:-Kürkte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) sıfırlandı!..AKP’li Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla yürürlüğe giren düzenlemeye göre, bugüne dek...

Duymamış olabilirsiniz, müjdeyi ben vereyim:
-Kürkte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) sıfırlandı!..
AKP’li Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla yürürlüğe giren düzenlemeye göre, bugüne dek yüzde 20 ÖTV alınan ham kürklerde artık vergi yüzde 0 oldu. Diğer bir deyişle vergi mergi yok… Biliyorsunuz AKP, daha önce de elmas, pırlanta, yat ve teknede de uygulanan ÖTV oranlarını sıfırlamıştı; kürk de eklenince tamamına erdirilmiş oldu!..
Birgün Gazetesi haklı olarak manşetten sormuş:
-Kürk için tanzim satış da olacak mı?!.
Valla fena fikir değil, Asrın Liderimiz, bu satışlar için “Varlık Kuyruğu” dememiş miydi zaten! Bence denemekte fayda var; tutarsa elması, pırlantayı, tekneyi de yanına eklerler, kim daha varlıklı şıp diye ortaya çıkıverir!.
Düşünsenize, tanzim satış reyonundan sırtında kürkü, parmağında elmas-pırlanta yüzüklü bir emekli teyze çıkıyor, Bay Kemal nasıl morarır ama!.. Keşke yat ve tekne için deniz üstü platform kurulsa da, demiryollarındah emekli Recai Bey, tiko para aldığı yatıyla platformdan şöööle süzülerek ayrılsa, vatan hainleri hırsından çatır çatır çatlasa!..
Tabii can sıkıcı bir uygulama var; her birinden ancak bir tane alabiliyorsunuz, tıpkı domates, patlıcan gibi… Aslında haklı bir uygulama; o kadar varlıklı insan kuyrukta, öyle ikişer üçer alırsan kime yetecek?.. Senin ki can da diğerlerinin ki patlıcan mı?..
-Hem dünyada bir ilk ve son olur hem de en büyük Türk büyüklerinin adı tarihe altın harflerle kazınır billahi!..

Hastaya ilaç yok!.. Pekii, koca bir toplumun olmazsa olmaz kullanması gereken ürün ve hizmetlerde durum nasıl acaba?..
Hemen yanıtlayayım: Mesela su kullanımında 5 çeşit, elektrik ve internet kullanımında 7 çeşit, doğalgaz kullanımında ise 6 çeşit ekstra bedel ya da vergi ödeniyor!..
-Hayal etmek güzel de, gerçekler acı ne yazık ki!
Dünkü ada...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar