Yaşadınız! 7 yıldız cezaevi konforu geliyor!..

Hadi gene iyisiniz!.. Artık hapishanelerden şikayet etmek, “üst üste yatıyoruz” diye sızlanmak, tuvaletlerini, koridorlarını, banyolarını eleştirmek yok; hepsi tarihe karışıyor!.. Ceza ve Tevkif Evleri Genel...

Hadi gene iyisiniz!..
Artık hapishanelerden şikayet etmek, “üst üste yatıyoruz” diye sızlanmak, tuvaletlerini, koridorlarını, banyolarını eleştirmek yok; hepsi tarihe karışıyor!.. Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, büyük müjdeyi verdi:
-140 yeni hapishane geliyor!..
Hem gıcır gıcır hem ultra modern, üstüne üstlük otel rahatlığındaki bu cezaevlerinin 40 tanesi ise bu yıl sonuna kadar faaliyete geçiyor!..
En iyisi baştan anlatayım… TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu geçen gün Şaban Bey’i davet etti, “Neler oluyor cezaevlerinde?” diye sordu. Şaban Bey de bi güzel anlattı tabii… Şu anda hapishanelerde tam tamına 235 bin 888 tutuklu ve hükümlü bulunuyor (Bu rakam son beş gün içinde değişmiş olabilir, malum hakaret suçları var. Hainler var. Var oğlu var yani…)
Bu kadar tutuklu, hükümlü olunca ne oluyor peki? İstiap haddi taşıyor, ne olacak; tam 27 bin mahkum cezaevlerinde “kapasitenin üzerinde” yatıyor!.. Peki bu mahkumlar, yatak dahi olmadan nerede yatıp kalkıyor, hangi şartlarda, nasıl barınıyor? Muhterem genel müdür bu konuda komisyonla ve dolayısıyla biz sıradan insanlarla bilgi paylaşmadı!..
Ancak 140 “yeni ve modern” hapishane inşaatının sürdüğünü, bunlardan 40 tanesinin yıl sonuna kadar faaliyete geçeceğini müjdeledi!..
-Daha iyisi Şam’da kayısı yani!..

845 mahkuma 1 doktor!.. Komisyon üyeleri sordu, Şaban Bey kendi istediklerini anlattı kısacası!..
Örneğin, bir üye hasta tutuklu ve hükümlülerin tedavi edilemeyişine dair şikayetleri sordu, genel müdür hapishanelerdeki doktor sayısını anlattı!
Buna göre 235 bin 888 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu hapishanelerde yalnızca 8 kadrolu doktor bulunuyor, iyi mi! Kadrosu başka kurumlarda olup da hapishanelere servis veren (artık ne kadar verebiliyorsa) doktor sayısı ise 271...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar