Yandaş yazarın hedefi 12’den vurduğu “Felaket Senaryosu!”

Biz, köşe yazarlarının günlük, değişmez rutini tüm gazeteleri, haberleri, köşe yazılarını, haber sitelerini gözden geçirmektir… Türkiye’nin gündemini, gündeme sıçrayabilecek...

Biz, köşe yazarlarının günlük, değişmez rutini tüm gazeteleri, haberleri, köşe yazılarını, haber sitelerini gözden geçirmektir…
Türkiye’nin gündemini, gündeme sıçrayabilecek olayları, siyasi, ekonomik, toplumsal gelişmeleri köşemize taşımaya, yorumlamaya gayret ederiz… Bugünlerde benim çok büyük bir dikkatle izlemeye çalıştığım “vaka” Mesut Barzani’nin adeta kanırtarak gerçekleştirmeye çalıştığı “Bağımsızlık Referandumu!..”
Bölgenin, tüm coğrafyanın hatta dünyanın dengesini değiştirmeye aday bu referandum için Barzani her yolu deniyor. O kadar ki; ezelden beri bir “Türkmen kenti” olarak bilinen Kerkük’ü, yıllar içinde insan profilini, vahşet dahil bir yığın yöntem kullanarak değiştirdikten sonra şimdi de referanduma dahil ettiğini ilan ediyor!..
Başta Irak olmak üzere pek çok ülke bu referanduma karşı çıkıyor. Başta İsrail ve ABD olmak üzere bölgede büyük çapta değişimler tasarlayan ülkeler ise bu referandumu candan destekliyor!.. Pekii, böyle bir referandumdan, bir de “evet” çıkması halinde en çok etkilenecek ülke olan Türkiye ne yapıyor?..
-Karşı çıkıyor MUŞ gibi yapıyor!..
Ülkeyi yöneten “en büyük Türk büyükleri” adeta karınlarından konuşarak bazı şeyler mırıldanıyorlar, ancak hiç kimse tek kelimesini anlamıyor!..
Dün haberlere göz gezdirirken, iktidar partisinin Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar’ın bu referanduma ilişkin açıklamasına rastladım; şöyle diyordu:
-Biz ve bölge il başkanlıkları referandumda “Evet” i destekliyoruz!..
İşte bu kadar! İl başkanı hiç olmazsa kaypak hareket etmiyor hem de tüm bölge il başkanları adına da konuşarak desteğini açıklıyordu!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar