Vatansızlar!..

Ne Çanakkale’yi, ne Kurtuluş Savaşı’nı, ne Lozan’ı, ne Cumhuriyeti hazmedebildiler… Köhnemiş, bitmiş, zamanın emperyalist devletlerin aralarında bir türlü anlaşamaması nedeniyle son yüz...

Ne Çanakkale’yi, ne Kurtuluş Savaşı’nı, ne Lozan’ı, ne Cumhuriyeti hazmedebildiler…
Köhnemiş, bitmiş, zamanın emperyalist devletlerin aralarında bir türlü anlaşamaması nedeniyle son yüz yılını can çekişerek yaşamış, Birinci Dünya Savaşı sonunda defteri dürülmüş Osmanlı’nın ardından ağıtlar yaktılar… Öyle ki; Kurtuluş Savaşı’nı baltalamak, başarısız kılabilmek için her türlü hainliği yaptılar, en alçakça ihanetleri gözlerini kırpmadan gerçekleştirdiler…
Zamanın Yunanistan Başbakanı Gunaris’e altın karşılığında Bursa’da Yunan desteğinde bir uydu devlet kurarak milli hareketi engellemeyi teklif edebilecek kadar alçaldılar… İngiliz Muhipleri Derneği kurup, padişah dahil üye olacak kadar soysuzlaştılar. Çok doğaldı onlar için…
-Çünkü yobazın vatanı olmazdı… Vatansızdılar!..
İşte bu gerici ihanet şebekesinin torunları bugün aynı melaneti Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak, büyük bir şehvetle istedikleri Orta Çağ karanlığına geri dönebilmek için sergiliyorlar… Bu cenahtan bir herif, yıllar önce, ABD’nin Irak işgali sırasında, Necef şehrindeki direniş için aynen şöyle demişti:
-Necef benim için Çanakkale’den bin defa daha değerlidir!..
Bitmedi; sabah, akşam fes ile gezerek, Cumhuriyete kin kusarak Osmanlı’nın hatırasını yaşattığını zanneden herif de Kurtuluş Savaşı için şu sözleri sarf edebildi:
-keşke Yunan galip gelseydi. İslam’ı, şeriatı gönlümüzce yaşardık!..
Bu da şaşılacak bir şey değildi tabii; vatansızın uzantısı da vatansız oluyordu doğal olarak!.. Bu arada “keşke İngiliz mandası altında kalsaydık, hiç olmazsa İngilizce öğrenir, daha medeni olurduk” diyen haysiyetsizleri de anmadan geçmemek lazım!..

Bütün bu çevreleri, akıllarında, fikirlerinde olanları uzun yıllardır biliyor, izliyorduk. Ancak harp okulları mülakatlarında adaylara yöneltilen soruları duyunca henüz bilmemiz, uyanık olmamız gereken çok fazla melanet üretildiğini anladık!..
Balyoz mağduru, şerefli bir yurtseverin sosyal medyada paylaştığı mesajdan öğrendik, SAT Komandosu, Emekli Albay Ali Türkşen harp okullarındaki mülakatlarda şu sorunun sorulduğunu duyurdu:
-Çanakkale mi destan, 15 Temmuz mu?!.
Bir milletin yüz yıl önceki varoluş mücadelesiyle, kahramanlık destanıyla, yüz yıl sonra gerici-faşist darbecilere karşı koyuşunu hiç utanıp sıkılmadan karşı karşıya getiren şu alçaklığa bakar mısınız?!.
Sorudaki saçmalığın ve de sinsiliğin haysiyetsizliğine bakar mısınız?..
Önce Çanakkale’yi özetleyelim; O savaş her şeyden önce kurtuluş Savaşı’nın önsözüydü! Henüz üç yıl önce Balkan faciasını ve utancını yaşamış, Rus ve Bulgar ordularını Ayastefanos’un (Yeşilköy) önünde görme bahtsızlığını yaşamış milletin çocukları dünyanın en güçlü ordularını, devasa savaş gemilerini Çanakkale Boğazı’na adeta çaktı!.. Dünyanın mazlum milletlerine bu devasa gücün yenilebileceğini gösterdi!..
Eğer Müttefik Devletler (İtilaf Devletleri) Çanakkale’yi geçebilselerdi ne olacaktı biliyor musunuz? Hızla tahtını kaybetmek üzere olan Rus Çarı Romanof’un yardımına koşacaklardı. Böylece Sovyet Devrimi daha başlamadan bitecekti. O zaman ne olacaktı peki? Kurtuluş Savaşı neredeyse imkansız hale gelecekti!.. Gericilerin pek nefret ettiği Taksim’deki Milli Kurtuluş Anıtı’ndaki bir Rus Mareşali ve Rus Generalinin anlamı da budur!..

Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın da başlangıcıdır…
Türk Milleti’nin yeniden doğuşu, yüzyıllardır unuttuğu benliğine yeniden kavuşmasıdır… Sevr rüyaları görmekte olan emperyalistlere ikinci büyük tokadın gelmekte olduğunu, Türklerin vatanlarını asla terk etmeyeceğini anlatan müthiş bir habercidir!..
-Bir milletin varoluşunun simgesidir!..
İşte bunun için unutturmaya, silmeye, olmazsa gözden düşürmeye çalışıyorlar. Onun için Atatürk’ün adını, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nı ders kitaplarından çıkarıp Cihat dersleri koyuyorlar!.. Ali Türkşen mesajında şu soruyu soruyor:
-Bu soruyu soranlar milletin ordusuna mı subay adayı alıyorlar acaba?!.
Hayır Albayım; milletin ordusuna değil ümmetin ordusuna mürit arıyorlar!.. Kafası cihat fikriyle doldurulmuş, vatan, millet sevgisinden yoksun “Mankurt” yani akılsız, cahil, köle bir ordu yaratmak istiyorlar!..
-Orta Çağ karanlığına dönmenin en kestirme yolunu yaratmaya çalışıyorlar!..
Ama başaramayacaklar… Onların hakkından yine bu millet gelecek!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar