Uzlaşma, uyum, işbirliği mi dediniz? Çok komiksiniz!..

Olmuyor, maalesef olamıyor… Ne Ekrem İmamoğlu’nun, ne Mansur Yavaş’ın, ne Tunç Soyer’in ne de diğer muhalefetin kazandığı belediyelerin “Uzlaşma, uyum, birlikte çalışma” çağrıları yerine ulaşabiliyor!..

Çünkü iktidar partisinin yukarıda saydığım, demokrasinin olmazsa olmazları olarak öne çıkan sözcüklerle uzaktan yakından ilgisi yok!.. İzninizle açıklayayım:

Bu arkadaşlara, “Uyum” dediğinizde onlar “Emrinize amadeyim, siz emredin ben yapayım” olarak algılıyorlar!..
-Bu arkadaşlar, “Uzlaşma” sözcüğünü, “Emri altındakilerin verilen talimatları kayıtsız, koşulsuz yerine getirmek”olarak anlıyorlar!..
Bu arkadaşlar, “Birlikte çalışalım” şeklindeki el uzatışı “İktidarın hangi şekilde olursa olsun, ihaleler başta olmak üzere” her türlü rantın kendi direktifleriyle yürümesi olarak görüyorlar!..
Karşılarındaki Büyükşehir Belediye Başkanları’nın milletin iradesi ile seçilmiş olması hiçbir şeyi değiştirmiyor; çünkü onlar son çeyrek asırdır, başta İstanbul olmak üzere önemli belediyeleri zaten “amir-memur” ilişkisiyle yönetmenin alışkanlığına sahip bulunuyorlar, “Ne demek yani, eski köye yeni adet mi?” diye düşünüyorlar!.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar