Utanç verici itiraf!..

Binali Bey’in, YSK’nın gerekçeli kararının bilinmediği günlerde bir propaganda gezisi esnasında, kendisine “Seçimleri niçin kaybettik başkanım” sorusuna verdiği yanıt neydi hatırlıyor musunuz? ...

Oylarımızı çaldılar ondan!..
Bu sözler bir anda gündeme oturmuş, AKP’li Cumhurbaşkanı dahil, partinin önemli isimleri koro halinde aynı şarkıyı söylemeye başlamışlardı:
Oylarımız çalındı!..
AKP Genel Başkanı işi bir adım daha ileri götürüp “Hırsızlığın videosu var” bile demişti!.. Ancak o videoyu izlemek hiç kimseye nasip olmadı!.. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi haklı olarak aynı soruları sıraladılar:
Nasıl çalındı? Kim çaldı? Şayet bu kadar eminseniz niçin belgeleriyle birlikte savcılıklara suç duyurusunda bulunmadınız? Madem video var, niçin izlemiyoruz?..
Bu sorulara yanıt hiç gelmedi, ancak “çalındı” “hırsızlık var” teranesi sürdü gitti!.. Her iftarda, her sahurda aynı sözcükleri duymaktan emin olun fenalık geldi!.. Sonunda YSK’nın gerekçeli kararı açıklandı… Aaa, o da ne, 250 sayfalık gerekçeli kararda çalınmayla, hırsızlıkla ilgili tek bir sözcük dahi yoktu, iyi mi!..
Karar açıklandığında bir televizyon programına konuk olan Binali Bey’e durum sorulduğunda, şu mealde muhteşem bir yanıt verdi:
Tabii öyle olacak, biz halk dilinde söylüyoruz, onlar resmi kurum diliyle karar yazıyor!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar