TEOG bahane imam hatipler şahane!..

Hey millet; siz hala TEOG kalktı acaba şimdi hangi sistem gelecek diye mi bekleşiyorsunuz?… Aklınıza şaşarım! Siz hâlâ bu kafanın bir eğitim sistemi oluşturmak için çabaladığını mı...

Hey millet; siz hala TEOG kalktı acaba şimdi hangi sistem gelecek diye mi bekleşiyorsunuz?…
Aklınıza şaşarım! Siz hâlâ bu kafanın bir eğitim sistemi oluşturmak için çabaladığını mı sanıyorsunuz gerçekten? O zaman dilim de pek söylemeye varmıyor, lakin pek safsınız!.. Pek anlatamadım galiba, şöyle arz edeyim:
-Bu kafa tek başına iktidara geldiğinden bu yana tam 6 Milli Eğitim Bakanı değişti… Eğitim sistemi de tam 5 kez değiştirildi!..
Peki, Türkiye doğru dürüst bir eğitim sistemine kavuştu mu? Tabii ki hayır! Her yeni getirilen sistem, bir öncekinden beter oldu… Milyonlarca çocuk “beyin dumuruna” uğradı.. Çünkü bu kafanın amacı yerleşik, bilimsel, başarıyı ön plana çıkaracak bir eğitim sistemi değildi! Daha da vahimi böyle bir şey umurlarında bile değildi!.. Yani LGS ile başlayan, OKS ile devam ettirilen, ardından SBS ile taçlandırılan, son olarak TEOG’da karar kılınan arayış, yalnızca kafalarındaki gizli ajandayı hayata geçirmekti! Neydi peki bu ajanda?
Onların istediği, yapılanları sorgusuz, sualsiz kabul edecek, verilenle yetinecek, biat edecek bir “Ahali” oluşturmaktı!.. Peki bunu nasıl başaracaklardı?
-İmam hatipleri toplumun hücrelerine dek yayarak, çocukların başka bir okula gitmesinin önünü keserek!..
AKP’li bir vekilin 2012 yılında televizyon programında söylediği şu sözleri anımsatmak isterim:
-Şayet imam hatip okulları açamıyorsak, gün gelir tüm okulları imam hatip yaparız olur biter!..
Ortalık ayağa kalkmış, protestolar filan yapılmıştı… Aynı yılın ağustos ayında, yeni gündeme sokulan 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili olarak AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa şu müjdeyi vermişti taraftarlarına:
-Bu sistemle birlikte bütün okulları imam hatip okulu yapma şansını elde etmiş durumdayız!..
Aradan 5 yıl geçti, “kindar ve dindar” ahali yaratma projesinde gelinen nokta gayet aççık ve seççik ortada sayın seyirciler!..

Cingöz projenin açılımı!.. Şimdi elinizi vicdanınıza koyup d...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar