Tanrım lütfen aklıma mukayyet ol!..

Yüksek Seçim Kurulu’nun 6 Mayıs’ta istanbul seçimini iptal ettikten sonra yaptığı kısa açıklamayı hatırlıyor musunuz?.. Hani 7 susan üyenin oyuyla iptal edilen seçimin kısa gerekçesini?...

Bakın YSK’nın o açıklamasında iptal gerekçesi nasıl açıklanmıştı:
Sandık kurullarına usule uygun olmayan (kamu görevlisi olmayan) başkanların atanması…
Başka? Başka bir şey yoktu! Sandık kurullarının bu şekilde oluşturulması seçimin güvenilirliğini sarsmış, bu da iptal nedeni olmuştu!..
Gelelim 250 sayfalık gerekçeli karara; yalnızca 12 sayfasında iptal nedenini anlatan 7 susan üye yine 754 sandık kurulunun usule uygun olmadığını belirtip, yanına iki gerekçe daha ekleyerek işin içinden çıkmıştı!.. Ancak ön planda yine aslanlar gibi usulsüz sandık kurulları duruyordu!..
Millet sıcağı sıcağına bu durumu tartışırken bir anda ne gördük dersiniz?..
23 Haziran İstanbul Büyükşehir Başkanlığı için oluşturulan sandık kurullarında da kamu görevlisi olmayanlar yer almış, iyi mi!..
Avukat Onur Cingil, dün Başkan Sadi Güven imzalı YSK kararını yayınlayarak şu bilgiyi paylaştı:
YSK, İstanbul seçimlerini “sandık kurulu başkanı memur değil” diyerek iptal ederken, aynı YSK dün verdiği kararla ‘298 SK 23/Son’a göre kurul üyelikleri memur olmayanlardan da doldurulabilir’ diyor. Tam rezalet!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar