Suriye’de kimin eli kimin cebinde?!.

Benim, Afrin’e operasyon konusunda iyice aklım karışmış durumda arkadaşlar!.. Yalnızca son 24 saat içindeki gelişmeleri alt alta koyunca ne diyeceğimi, ne düşüneceğimi, nasıl analiz edeceğimi...

Benim, Afrin’e operasyon konusunda iyice aklım karışmış durumda arkadaşlar!..
Yalnızca son 24 saat içindeki gelişmeleri alt alta koyunca ne diyeceğimi, ne düşüneceğimi, nasıl analiz edeceğimi şaşırdım açıkçası… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üst perdeden söyledikleri malum, onları bir kenara koyalım!..
NATO Genel Sekreteri’nin “Türkiye sınırlarında meydana gelen terör olaylarına müdahalede haklıdır” ve “ABD bize sınır ordusu kurulması hakkında haber vermedi” şeklindeki görünürde Türkiye’yi kollayan ve operasyon için cesaret(!) veren sözlerini de hatırlamakla yetinelim!..
Daha dün Pentagon, yayınladığı basın açıklamasında ana omurgasını PKK  uzantısı PYD/YPG’nin oluşturduğu SDG güçlerinden yeni bir ordu ya da konvansiyonel anlamda bir “sınır muhafız gücü” oluşturulmayacağını duyurdu, iyi mi!.. Hani biz de bir laf vardır:
-Duy da, inanma!..
Bitmedi; ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye’nin Suriye konusundaki endişelerini “duyduklarını ve ciddiye aldıklarını” söyledi… Şu lafa bakar mısınız; “duymuşlar” pek ciddiye almışlar, üzülmüşler de tabii!.. PKK uzantısına 4 bin 900 tır silah veren, Türkiye’ye dönüp “geri alacağız” diye teminat veren, ardından burnumuzun ucunda PYD paçavrası ile birlikte Amerikan Bayrağını dalgalandıran, Türkiye’yi tüm planlardan, masalardan silen, sınır ordusu konusunu ortaya atan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson söylüyor bunları, yerseniz tabii!.. Sonra da alay eder gibi şöyle diyor:
-Terörle mücadele konusunda, İdlib’deki terör  tehdidi ve Türkiye’nin diğer yerlerdeki PKK teröristleriyle ilgili kaygılarını ele almada Türkiye gibi müttefikler ve ortaklarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz… Türkiye’nin yakın işbirliğine ihtiyacımız var!..
Güler misin, ağlar mısın!.. Ruslarla dans!.. Bu laftan öteye gitmeyen açıklamalara Türkiye “tatmin etmiyor” yanıtını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 182 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 758 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 192 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar