SÖZCÜ’nün yeminli karşıtları bile “pes artık” dedi!..

Joseph Goebbels’in tarihe kazınan lafıdır:-Öyle büyük bir yalan söyle ki inansınlar!..Hadi biz Türkçe telaffuzunu kullanalım; kimdi Göbels? Hitler’in Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanı’ydı. 1933-...

Joseph Goebbels’in tarihe kazınan lafıdır:
-Öyle büyük bir yalan söyle ki inansınlar!..
Hadi biz Türkçe telaffuzunu kullanalım; kimdi Göbels? Hitler’in Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanı’ydı. 1933- 1945 arası Hitler’in putlaştırılmasında, baskı, cinayet ve soykırım politikalarında, basının zapturapta alınmasında ve halkın sürü haline getirilmesinde başrol oynayan bir kaç kişiden biriydi!.. 1945’te efendisinin ardından karısı çocuklarını zehirledikten sonra onunla birlikte intihar etti!..
Basın için şöyle diyordu mesela:
-Basın, iktidarın kullandığı dev bir klavyedir!..
Daha beteri de var! Göbels basın için şunu da söylüyordu:
-Bana vicdansız bir medya verin, size bilinçsiz bir halk vereyim!..
Ona göre etrafta her zaman bir yalaka sürüsü bulundurmak elzemdi!.. önemli olan aydınlar değil kitlelerdi, çünkü onları kandırmak çok daha kolaydı!.. Göbels’in yargı hakkındaki düşünceleri de basın için söylediklerinden farklı değildi:
Yargı devlet hayatının efendisi değil, devlet politikasının hizmetkarıdır!..
İktidardaki yıllarda verdiği en önemli talimatlardan biri de şuydu:
-Hakimlere ve savcılara dikkat edilecektir. Belli konularda olumsuz karar verenler bildirilecek, haklarında derhal işlem yapılacak, yargı bağımsızlığı gibi kavramların ardına sığınmasına asla göz yumulmayacaktır!..
Nazi iktidarı, 12 yıl boyunca bu ilkeler doğrultusunda çalıştı, insanları biçimledi ve sonunda en az 65 milyon insanın can verdiği 2. Dünya Savaşı sonunda tarih sahnesinden silindi… Ancak Göbels’in bin sayfalık notları dünya üzerinde var olan ve daha sonraları var olacak bir çok diktatörlük rejimi tarafından sayfa sayfa uygulandı!..
-Hatta bu canavar, yakınlarda “20. Yüzyıl’ın halkla ilişkiler dâhisi” bile seçildi!..

Yel kayadan ne alır!.. Yukarıdaki satırlar, bu ü...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar