Soros şakşakçılığından Ermeni soykırımı destekçiliğine terfi eden üniversite!..

Türkiye ile Almanya’nın arası tarihlerinde hiç olmadığı kadar kötü… Öyle ki, daha önceki gün Almanya Başbakan’ı Angela Merkel, ekimde Türkiye ile tamam mı, devam mı toplantısı...

Türkiye ile Almanya’nın arası tarihlerinde hiç olmadığı kadar kötü…
Öyle ki, daha önceki gün Almanya Başbakan’ı Angela Merkel, ekimde Türkiye ile tamam mı, devam mı toplantısı yapacak olan Avrupa Birliği ülkelerine “birlikte hareket etme” çağrısında bulundu. Çağrının dozu, kullanılan sözcükler, bu toplantıda Türkiye’nin tamamen dışlanması mesajını veriyordu!..
Merkel’in bu açıklamasına Fransa balıklama atladı; Türkiye’nin insan hakları, demokrasi gibi konularda AB’nin çok uzağında olduğu gerekçesiyle AB üye adaylığının sonlandırılması konusunda Almanya’ya destek verdi. Zaten Fransa Cumhurbaşkanı Macron da, kısa süre önce “Erdoğan’la sık sık görüşmekten duyduğu rahatsızlığı” diplomasiye pek de uygun olmayan bir şekilde dile getirmişti!..
Buna karşılık Erdoğan, dün AKP İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada bir kez daha Almanya’daki yurttaşları Hıristiyan Demokrat, Sosyal Demokrat ve Yeşiller partilerine oy vermemeye çağırdı!..
İşte tam da böylesine gergin bir ortamda Türkiye’den önemli bir üniversitenin, 14-17 Eylül’de Berlin’de, Potsdam Üniversitesi salonlarında, “Ermeni Soykırımı Çalıştayı” na ev sahipliği yapacağını öğrendik!..
Kimler katılacaktı peki bu soykırım çalıştayına? Michigan Üniversitesi, Lepsiuhaus Potsdam, USC Dornsife ve Ermeni Etütleri Enstitüsü… Ve katılan tüm bu isimler bu çalıştaya ortaklaşa ev sahipliği yapıyorlardı… Ancak ev sahipliğinde birinci derecede yani başat rol kime aitti?
-Tabii ki Sabancı Üniversitesi’ne!..
Bunu nereden biliyoruz peki?.. Öncelikle çalıştay davetiyesinde yer alan nal büyüklüğündeki üniversite logosundan!.. Bitmedi; Çalıştay’ın hem açılış hem de kapanış konuşmasını Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Hülya Adak yapacak; “Hoş geldiniz” ve “çok verimli geçen bu çalıştaya katılımınız için teşekkürler” konuşmalarını yani!.....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar